Bilim Kurulu üyesinden Çin aşısısyla ilgili açıklama

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, Çin aşısı tartışmalarıyla ilgili "aşının menşeine değil içeriğine bakmak lazım" dedi. Kayıpmaz ilk fırsatta aşıyı vurulacağını ifade etti.
Ankara Masası
|
04 Aralık 2020, Cuma - 00:15
Bilim Kurulu üyesinden Çin aşısısyla ilgili açıklama

TRT Haber yayınına konuk olan Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, aşılama süreci ile ilgili merak edilen soruları cevapladı.

Aşını koronayla savaşta en önemli silah olduğunu ifaden Kayıpmaz "Aşı hastalıktan korunma, hastalığa yakalanma durumunda dahi daha hafif geçirmede en güçlü silah olarak ön plana çıkıyor" diye konuştu.

"Ülkemizin standartlarına uygun olup olmadığına bakılacak"

11 Aralık'ta Türkiye'ye getirilecek bir inaktif virüs aşısı ve bir mRNA aşısının hemen uygulanmayacağına Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları'nda inceleneceğine vurgu yapan Kayıpmaz şöyle devam etti:

"Ülkemizde de belirli süreçlerden geçecek. TİTCK Laboratuvarları'nda yapılacak değerlendirmelerde ülkemizde devam eden faz 3 sonuçlarına da bakılıp ülkemizin standartlarına uygun olup olmadığına bakılacak. Uygun görülmesi halinde Aralık ayında risk gruplarına yapılması sağlanacak."

"Bu bir beyaz eşya ya da araba değil"

Aşının menşeine değil içeriğe bakmak gerektiğini ifade eden Kayıpmaz, Çin aşısı tartışmalarıyla ilgili "Bu iki aşının da maliyeti benzer. Ama önemli olan bizim menşeine bakılmaksızın güvenliği ön plana çıkan aşıların ülkemize gelmesi. Menşeiden çok içeriği ile ilgilenmek durumundayız. Etkinliği güvenilirliği ile ilgilenmek durumundayız. Bu bir beyaz eşya ya da araba değil. Ben de ilk fırsatta aşı olacağım. Çünkü ben virüsle karşılaştığımda bu hastalığı daha hafif geçirmemi sağlayacağını biliyorum." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/420137/bilim-kurulu-uyesinden-cin-asisisyla-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.