Meral Akşener erken seçim için tarih verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, erken seçim yapılması gerektiğini ifade ederken "Gördüğüm kadarıyla 2021 haziran gibi seçim olabilir. Erdoğan kışı sevmez. Haziranda seçim bekliyorum, olması da gerekir" dedi.
Ankara Masası
|
06 Aralık 2020, Pazar - 09:28
Meral Akşener erken seçim için tarih verdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener erken seçim beklentilerini bir kez daha dile getirdi.

YouTube'da Karar TV'nin 'Gündem Özel' programına katılan ve burada Elif Çakır ile Taha Akyol'un sorularını yanıtlayan Akşener, Türkiye’de fakirliğin yönetildiğini belirterek “Mecburen bu seçim olacak 2023'e kalamaz. İkincisi fakirliğin yönetildiği bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Milletvekilinin itibarı yok. Seçim kazanmaları mümkün değil. Gördüğüm kadarıyla 2021 Haziran gibi seçim olabilir. Erdoğan kışı sevmez. Haziranda seçim bekliyorum, olması da gerekiyor. Çünkü, çok feci bir fakirlik var" dedi.

"Yabancı yatırımın gelmesine itiraz etmemiz mümkün değil"

Tank Palet Fabrikası tartışmalarıyla ilgili de konuşan Akşener, "Türkiye ekonomisini bu kadar paranın rahatlatması mümkün değil. Ama niye Katar'a satıldı diye bir kavram yok. Katar yerine matara da olabilir. Bizim parti olarak, Türkiye'ye yabancı yatırımın gelmesine itiraz etmemiz mümkün değil. İster Hollandalı ister Katarlı orada mesele yok. Tank Palet Fabrikası konusunda, dövüşe dövüşe manevi manada dövüşe dövüşe helak oldu Türkiye. Ne olduğunu bilmiyoruz biz. Bilinen nedir? 50 milyon dolarlık eksik sebebiyle verildiğine dair. Tecrübe, bilgi birikimi getirecek bir yatırımsa 50 milyonu biz verelim getiren ele. Bütün mesele Katar ile olan ilişkilerdeki gizlilik" ifadelerinin kullandı.

"Aşı yaptırılması lazım"

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aşıyla ilgili sözlerine de değinirken “Önce Sayın Erdoğan olsun aşıyı, o zaman bakalım duruma. Aşı yaptırılması lazım” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/425099/meral-aksener-erken-secim-icin-tarih-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.