Cumhurbaşkanı'na İran'dan yapılan ölüm tehdidine cevap

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ölüm tehdidine Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
12 Aralık 2020, Cumartesi - 12:14
Cumhurbaşkanı'na İran'dan yapılan ölüm tehdidine cevap
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın Zafer Günü'nde okuduğu Bahtiyar Vahapzade'nin "Topraktan pay olmaz" şiiri İran cephesinden tepkiyle karşılandı.

"Farkında değil mi?"

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu şiirle ilgili "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Bakü'de kötü anlattığı şeyin, Aras'ın kuzeyindeki bölgelerin İran anavatanından zorla ayrılmasına atıfta bulunduğu bilgisi verilmedi. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin egemenliğine zarar verdiğinin farkında değil miydi? Kimse sevgili Azerbaycan'ımız hakkında konuşamaz." diye yazdı.


Ölümle tehdit etti

Haddini aşıp Erdoğan'ı ölümle tehdit eden Zarif, "Sayın Erdoğan, İran topraklarına göz diken şahsın en son hali bu oldu" derken, Saddam Hüseyin'in yakalanarak öldürüldüğü görüntüleri yayınladı.

"İran'a yapılan haksızlıklara Cumhurbaşkanımız karşı çıkmıştır"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İran Dışişleri Bakanı Zarif'in küstah tehdidine tepki gösterirken şu ifadeleri kullandı;

"Bazı İranlı siyasetçilerin Cumhurbaşkanımız hakkında kullandığı çirkin dili kınıyoruz. Bu İranlı siyasetçiler İran'ı her zaman dost ve kardeş ülke olarak gören Cumhurbaşkanımızla, İran'ın düşmanlarını birbirine karıştıracak kadar pusulalarını kaybetmişler.  İran'ın karşı karşıya kaldığı yaptırımlar ve dayatmalar karşısında herkes susarken, sesini yükselten sadece Cumhurbaşkanımız olmuştur. Cumhurbaşkanımız kardeş İran'a yapılan haksızlıklara her zaman karşı çıkmıştır" paylaşımında bulundu.

Son Dakika! İran'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küstah tehdidine AK Parti'den sert tepki
Son Dakika! İran'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik küstah tehdidine AK Parti'den sert tepki

"Arası ayırdılar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şiiri okumuştu;

"Aras'ı ayırdılar

Kum ile doldurdular;

Ben senden ayrılmazdım

Zor ile ayırdılar,

Ay Lâçin, can Lâçin,

Men sene kurban Lâçin"

http://www.ankaramasasi.com/haber/438952/cumhurbaskanina-irandan-yapilan-olum-tehdidine-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
Yücel Tanay
12 Aralık 2020, 19:26
Bu ne hadsizliktir. Türkiye cumhurbaşkanını Saddamla kıyaslamak, Ey Zarifyan Türkiye irak değil bilesin. Bakalım 35 milyonluk Güney Azerbaycan Türklerinin Kuzeyle birleşmesine nasıl engel olacaksınız? Türkiye karşı hep gizliden PKK'ya destek oldunuz, Türkiyenin yapması gereken İrana karşı Güney azerbaycan ve Türk kartını masaya sürmektır. Ermenistanın dostu ve mütteffiği İran Tebriz'in yumruğuyla dağılacaktır.