'Atatürk Orman Çiftliği arazisi peşkeş çekildi' iddiası!

AK Parti Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Ayaz, Atatürk Orman Çiftliği arazisi peşkeş çekildiği iddialarına cevap verdi.
Ankara Masası
|
14 Aralık 2020, Pazartesi - 18:56
'Atatürk Orman Çiftliği arazisi peşkeş çekildi' iddiası!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın Atatürk Orman Çiftliği arazisi peşkeş çekildi iddialarına Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde cevap geldi.

ABB Meclisi’nde konuşan AK Parti Yenimahalle Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Ayaz, Tezcan Karakuş Candan’ın bahsettiği arazinin Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olduğunu, kamu yararı gözetilerek bu planın AK Parti ve  İYİ Partili üyelerin oylarıyla geçtiğini söyledi.

“Bu plan teklifi değişikliğini yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi”

Cumhuriyet Halk Partili üyelerinin konuyu anlamadığı için ret oyu verdiklerini düşündüğünü söyleyen Ayaz “Değerli arkadaşlar Sayın Tezcan Karakuş Candan YDA’ya peşkeş çektiniz diyorsunuz. Bu arsa kimin? Bütün Meclis üyesi arkadaşlarımın dikkatini çekiyorum. Bu YDA dediğiniz arsa kimin? Ankara Büyükşehir Belediyesinin. Bu arsanın yeni imar planını bize kim teklif etti? Şimdi bazı arkadaşlar diyor ki kanunen mahkemenin bozmuş olduğu kararları getirmek zorunda bu doğru ama yeni imar planını yaparak teklif eden bize Ankara Büyükşehir Belediyesi. Yani biz Ankara Büyükşehir Belediyesinin teklifini onayladık. Eğer peşkeş çekilmişse Ankara Büyükşehir Belediyesine peşkeş çektik. Biz çektik CHP ret dedi. Neden savcılığa suç duyurusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında da bulunmadınız. Çünkü bu plan teklifi değişikliğini yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi. Daha detaylarına geleceğim. Ankara Büyükşehir Belediyesinin bize sunmuş olduğu teklifi ya kabul edecektik ya reddedecektik. Ancak AK Parti, İYİ Partili üyeler  kamu yararını gözeterek bakın arkadaşlar burası belediyenin malı YDA diye bir şey yok önümüzde. Belediyenin arsası plansız kalmasın ve büyükşehir belediyesi tazminatla karşı karşıya kalmasın diye bu teklife CHP ve MHP red verdi. AK Parti ve İYİ Parti evet dedi. CHP’lilerin konuyu tam kavrayamadığını düşünüyorum. Kavrayamadıkları için kendi getirmiş oldukları plana yani belediyenin sunmuş olduğu plana ret oyu verdiler. Halen daha anlamış olduklarını düşünmüyorum.” Diye konuştu.

“Bizi siz mi yargılayacaksınız?”

Tezcan Karakuş Candan’ın sekizinci plan değişikliğinde savcılığa başvurmasını eleştiren Ayaz “Sayın Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Sayın Candan Hanım soruyorum burası çok önemli neden sekizinci kez diyor bu basında da yer aldı sekizinci kez imar değişikliği. Planı yapıldı deniyorsa değerli arkadaşlar birinci plan iptal oldu, savcılık yok. İkinci plan iptal oldu, savcılık yok. Üçüncü, dördüncü, beşinci, altıncı, yedinci planlar iptal oldu ama Candan Hanımın bir türlü savcılık aklına gelmedi. Şimdi sekizinci plan iptal oldu savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aslında sizde biliyorsunuz belediye meclis kararları idari yargı mahkemelerinin denetimine açıktır, savcıların değil. Yargılanacaksınız diyor bizi siz mi yargılayacaksınız? Hem hakim hem savcı mısınız? Eğer yargılayacaksa biz Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine kendimizi teslim etmeye hazırız siz hazır mısınız?”ifadelerini kullandı.

YDA’ya peşkeş çekildi iddiası

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği arazisinin YDA inşaat şirketine peşkeş çekildiğini iddia ederek suç duyurusunda bulunmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/442374/ataturk-orman-ciftligi-arazisi-peskes-cekildi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.