ASO'dan ABD'nin yaptırım kararına tepki

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ABD'nin yaptırım kararına ilişkin, "Haklılığı olmayan, gerçeklerden uzak, Türkiye düşmanlığının bir tezahürüdür." değerlendirmesinde bulundu.
Büşra Bayrak
|
15 Aralık 2020, Salı - 12:54
ASO'dan ABD'nin yaptırım kararına tepki

Rusya’dan alınan S-400 sistemleri nedeniyle Türkiye’ye bazı yaptırımlar uygulama kararı alan ABD’ye ASO Başkanı Nurettin Özdebir’den tepki geldi.

Ankaralı sanayiciler olarak yerli ve milli savunma sanayi konusunda mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Özdebir, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“ABD’nin S400’leri gerekçe göstererek aldığı yaptırım kararı; haklılığı olmayan, gerçeklerden uzak, Türkiye düşmanlığının bir tezahürüdür. Hedef olarak da Savunma Sanayii Başkanlığımızın seçilmesi, yerli ve milli savunma sanayiimizin başarısının bir göstergesi olmuştur. Ankaralı sanayiciler olarak yerli ve milli savunma sanayii konusunda bugüne kadar gösterdiğimiz mücadeleyi, işte bu nedenle sonsuza kadar da sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. ABD’yi bu haksız kararı gözden geçirmeye ve bu vahim hatadan geri dönmeye davet ediyoruz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/444281/asodan-abdnin-yaptirim-kararina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.