İçişleri Bakanlığından çıplak arama iddialarıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Uşak Emniyet Müdürlüğünde 'çıplak arama yapıldı'iddialarıyla ilgili herhangi bir görüntü ve kanıta rastlanmadığını belirterek, söylenenlerin iftira ve yalan olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
24 Aralık 2020, Perşembe - 18:08
İçişleri Bakanlığından çıplak arama iddialarıyla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce Uşak Valiliğinde  gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Ne bir kanıta ne de bir görüntüye rastladık"

Bazı basın ve yayın organlarında yer alan ‘Uşak Emniyet Müdürlüğünde çıplak arama yapıldı’ iddialarıyla ilgili görüntüleri incelediklerini belirten İnce, "Titiz ve hassas bir çalışma gerçekleştirdik. Bilgi ve belgeleri, dosyaları inceledik. Bütün görüntüleri izledik, avukatları dinledik. Konuyla ilgili bütün arkadaşlarımızın beyanlarını aldık. Geldiğimiz noktada bu iddialarla ilgili en ufak ne bir bilgi ne bir belge ne bir kanıta ne de bir görüntüye rastladık. Bu iddiaların tamamen iftiradan, yalandan ibaret olduğunu komisyon olarak tespit ettik.” Dedi.

"FETÖ ile mücadelemizi akamete uğratacak girişim"

İnce, atılan yalanın FETÖ ile mücadeleyi önlemeye yönelik olduğunun altını çizerek “Bu yalandan ve iftiradan ibaret iddialarla ilgili de hukuki mücadelemizi vereceğimizi buradan belirtmek istiyorum. Geldiğimiz noktada bu iddiaları, faaliyetleri FETÖ ile yaptığımız ciddi mücadeleyi akamete uğratacak bir girişim olarak değerlendirdik. Kolluk görevlilerimizi ve devlet kurumlarımızı yıpratmaya yönelik bir girişim olarak değerlendirdik." Diye konuştu.

"Hakkımızı savunurduk"

Bütün faillerin avukatlarını da dinlediklerini, onların da bu dosyalarla ilgili hiçbir hukuk dışı muameleye şahit olmadıklarını söylediklerini anlatan İnce, avukatların "Böyle bir şey olsaydı en başta biz bunun peşine koşar, bu konudaki hakkımız savunurduk" dediğini aktardı.

"Mücadelemizi vereceğiz"

FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirten İnce, "FETÖ'yle ve diğer terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla ve etkinlikle devam edecektir. Bunları akamete uğratmak, sulandırmak, bu mücadeleyi yıpratmak isteyenlerle en etkin mücadeleyi, en etkili şekilde, hukuki şekilde vereceğimizi vurgulamak istiyorum." Şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/467874/icisleri-bakanligindan-ciplak-arama-iddialariyla-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.