Dikimevi-Natoyolu metro hattı ne zaman tamamlanacak?

ABB Meclis toplantısında konuşan Başkan Mansur Yavaş, Dikimevi-Natoyolu metro projesinin ÇED raporunun hazırlandığı, ihale sürecinin işletildiğini söyledi.
Ankara Masası
|
11 Ocak 2021, Pazartesi - 19:03
Dikimevi-Natoyolu metro hattı ne zaman tamamlanacak?
Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı Ocak ayı I.Birleşimi'nde, Dikimevi-Natoyolu metro projesi hakkında son bilgileri paylaştı.

Metro hattıyla ilgili ÇED Raporunun alındığı açıklayan Başkan Yavaş, haziran ayında bitmesi planlanan ihale sürecinin daha öne çekilmeye çalışıldığını söyledi.

Yavaş, projenin en azından 4 istasyonluk bölümünü kendi dönemlerine yetiştirmek istediklerini sözlerine ekledi.




"ÇED raporu alındı, bir sürü mevzuat var"

Konuyla ilgili birçok mevzuat bulunduğunu, bunun kendilerine zorluk çıkardığını belirten Yavaş "Şuanda metronun proje ihalesini yaptık. Haziran ayında bitmesi planlanıyor, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin firması aldı. Daha öne çekmeye çalışıyoruz. Çünkü haziran ayına kadar uzarsa, ayrıca ihalesi falan derken, daha uzayacak. Bu arada ÇED raporu alındı, bir sürü mevzuat var,  günü güne yapmaya çalışıyoruz. Bu ÇED raporu ihalesi derken bizim dönemimize yetişmesini istiyoruz. Mevzuat nedeniyle yetişmeyince, en azından iki etap halinde yapılmasına karar verdik.  Yani 8 km’lik metronun önce  4 durağının daha sonradan diğer istasyonların açılması şeklinde, ve en azından görev dönemimiz de yapılması için çalışmalarımız devam ediyor." dedi.




"Havadan raylı sistem projelerimizde devam ediyor"

Diğer raylı sistem çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Yavaş şunları söyledi;




Bir diğer metro çalışmamız, biliyorsunuz ulaşım ana planında olmayan bir şeyi yapamıyorsunuz. Önce ulaşım ana planında olması gerekiyor. Bizden önceki dönemde bütün metrolar Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmiş. Bize izin verilen tek metro, Mamak metrosu. Ve Kızılay’dan Kuğulu’dan başlayıp Karapürçek’e gidecek, raylı sistem çalışması şuanda yapılıyor. Birde Etlik’teki şehir hastaneleri bittiği zaman, Etlik tarafından trafik açılamadığı için en azından şehir hastanelerinden Ankamall’in önüne kadar havadan raylı sistem projelerimizde devam ediyor. Bunun gibi çalışmalar devam ettikçe biz sizleri bilgilendireceğiz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/513968/dikimevi-natoyolu-metro-hatti-ne-zaman-tamamlanacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.