ABB Meclisinde gerginlik

ABB Meclisinde önce kim konuşacak tartışmasının çıkmasının ardından, İYİ Parti ve CHP'li gruplar toplantıyı terk etti.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2021, Pazartesi - 18:24
ABB Meclisinde gerginlik

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Nisan Ayı Meclis Toplantısı 5. Birleşimi toplantısında Başkan Mansur Yavaş'ın faaliyet raporu sunumun ardından gerginlik yaşandı.

Sunumun ardından gruplar arasında önce kim konuşacak tartışması çıktı.

Başkan vekilleri arasında tartışma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Yaşar Neslihanoğlu "Meclis çalışma yönetmeliğinde açıkça bellidir. Çoğunluktan başlar sonrasında devam eder. Burada Murat Köse önce konuşacak sonra ben konuşacağım" dedi.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Neslihanoğlu'nun sözlerine "Arkadaşlar sağolsunlar benim önce konuşmam noktasında önerilerde bulunuyorlar. Ben hakkımı sonra konuşma noktasında Meclis’in takdirine sunuyorum." ifadeleriyle cevap verdi.

Neslihanoğlu "Bir yönetmelik var ve Meclis’te o yönetmeliğe uygun çalışmak zorunda." diye ısrar edince,  Köse "Madem önce bizim konuşmamızı istiyorlar AK Parti Grubundaki arkadaşların benim verdiğim sıraya göre görüşlerini ifade etmelerini istiyorum. " diye konuştu.

Yaşanan tartışmanın ardından ABB Başkan Vekili Fatih Ünal 5 dakika ara vererek grup başkan vekilleriyle konuya dair değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Grubu terk ettiler

Başkan vekilleri arasında gerçekleşen toplantının ardından  Fatih Ünal,"Oy birliğiyle grup başkan vekillerimizden değil partilerden başlayarak şahıs şahıs konuşturarak öyle grup başkan vekillerine söz vermeyi düşündük bilginiz olsun." açıklamasında bulundu. 

Açıklamalara tepki gösteren İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partili(CHP) gruplar Meclis toplantısını terk etti.

Duruma ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ak Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse şu ifadeleri kullandı;

http://www.ankaramasasi.com/haber/706539/abb-meclisinde-gerginlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.