Mehmet Aztekin'den Gürsel Baran'a destek

Ankara Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Aztekin, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ın işletmelerin sıkı tedbirler alınarak yeniden açılması ve hizmet sektörü çalışanlarına aşılama önceliği tanınması teklifine destek verdi.
Büşra Bayrak
|
18 Ocak 2021, Pazartesi - 18:51
Mehmet Aztekin'den Gürsel Baran'a destek

Ankara Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet Aztekin, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ın işletmelerin açılması ve aşı önceliği tanınması teklifiyle ilgili Ankara Masası'na açıklamalarda bulundu.

Binlerce kişinin mağdur olduğunu belirten Aztekin, koronavirüs önlemleri nedeniyle hizmet kısıtlamasına gidilen işletmelerin sıkı tedbirler alınarak yeniden açılmasını istedi.

ATO Başkanı Baran’ın hizmet sektörü çalışanlarını aşılama sırasında önceliğe alınması ve HES Kodu ile restoran, kafe gibi işletmelere müşteri alınması önerisine destek veren Aztekin, “ Şuanda Ulus civarındaki lokantalar olsun Çankırı Caddesi, Posta Caddesi, Rüzgarlı sokak olsun dükkanlar hep kapalı. Dolayısıyla çok kayıp oluyor, katma değer kaybı oluyor, iş kaybı oluyor,  insanlar mağdur oluyor. Elbette ATO Başkanı Sayın Gürsel Baran'ın söylediklerine son derece katılıyoruz.” dedi.

"İnsanlar evde aç duruyor"

Lokanta, kafe gibi yerlerin diğer sektörlere benzemediğini ve çok fazla mağduriyet yaşandığını söyleyen Aztekin,”En küçük müessesede 5 kişi çalışıyor. 50-100 kişiye kadar restoranlarda çalışan işçiler var. Dolayısıyla paket servis olunca garsona ihtiyaç kalmıyor. Sadece çevreye paket götürüyor. Artık lokantaları pakette kurtarmıyor. Dolayısıyla fazla garsondu fazla ustaydı adamın 20 işçisi varsa 10’a indiriyor sonra iş olmadıkça 5’e indiriyor. Bu insanlar evde aç duruyor. Emekli değiller bir yerden bir gelirleri yok. Ben arıyorum o insanları ‘20 Mart’tan bugüne kadar ödünç parayla geçiniyorum. İş arıyorum iş bulamıyorum. Kimse işçi almıyor’ diyorlar. Onun için bizim sektörümüz çok mağdur olmuş durumda.” ifadelerini kullandı.

 "ASO ve ATO’nun aşı konusundaki söylemlerini destekliyoruz"

ASO ve ATO tarafından Sağlık Bakanlığı’na önerilen; lokanta, kafe, restoran gibi hizmet sektörlerinin aşı önceliğine alınması konusunda da desteklediklerini belirten Aztekin, “Otobüsler tıklım tıklım dolu, oteller açık ama nedense merkezdeki lokantalara müşteri alınmasın deniyor. Çok manidar bir şey bu biz çok mağdur olduk. ASO ve ATO’nun aşı konusundaki söylemlerini destekliyoruz. Elbette ki Sağlık Bakanlığı’na verilen tepkide çok olumlu bir şey. Esnafımız önce aşısını olsun ki müşterilerimizde bu kişi aşı olmuş bunda virüs yoktur ben burada rahat rahat yemeğimi yiyebilirim diye düşünebilsin.” şeklinde konuştu.

"Koronadan değil ama açlıktan öleceğiz"

Esnafın dayanacak sabrının kalmadığını söyleyen Aztekin, sözlerini şöyle tamamladı:

“Esnaf sabaha kadar bizi uyutmuyor. Gece gündüz telefonum açık her aradıklarında; ‘ne zaman açılacak lokantalarımız, ne zaman başlayacağız işlerimize? Biz battık, yandık, iflas edeceğiz, yürüyüş yapacağız. Koronadan değil ama açlıktan öleceğiz’ diyorlar. Buna ne diyelim şimdi."

http://www.ankaramasasi.com/haber/532993/mehmet-aztekinden-gursel-barana-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.