Akyurtlu öğrenciler unutulmadı

Ankara Masası
|
16 Nisan 2020, Perşembe - 20:01
Akyurtlu öğrenciler unutulmadı

Akyurt Belediyesi, Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar ile öğrenciler için etkinlikler düzenliyor.  

Akyurt Belediyesi,  Koronavirüs nedeniyle 65 yaş üzeri vatandaşlar için kolonya ve maske dağıtım hizmetini sürdürürken, öğrenciler ile evde sıkılan vatandaşlar için de kolları sıvadı.

Belediye tarafından lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan ve bu yıl sınava girecek Akyurtlu öğrenciler için 5 deneme sınavını içeren test kitapları dağıtılmaya başlandı.

Ayrıca Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık’ın resmi sosyal medya hesaplarından her hafta bir çekiliş yapılıyor ve toplam 50 talihliye evde okumaları için kitaplar hediye ediliyor. Akyurt Belediyesi olarak çeşitli noktalarda dezenfekte çalışması ile birlikte dezenfektan dağıtımı yaptıklarını belirten Başkan Ayık, “Evlerinde kalan 20 yaşın altında ve lise ile üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerimize deneme test kitapları hediye ediyoruz. Bu durum geçici bir durum ve evlerinde öğrencilerimiz derslerinden geri kalırlarsa başarıdan uzaklaşırlar. 1000 adet LYS ve 1000 adet TYT deneme kitabını gençlerimize ulaştırmayı amaçlıyoruz. Diğer yandan da çocuklar, gençler ve yetişkinlerden ayırt etmeksizin, sosyal medya sayfalarımızdaki çekilişlerimize katılarak kazananlara yaşlarına uygun okuma kitapları ile Türk ve Dünya Edebiyatının önemli eserlerini hediye ediyoruz. Bugüne kadar 3 çekiliş yaptık ve toplamda 160 kişiye 350 kitap dağıttık. Çekilişlerimiz devam edecek. Bu anlamda sosyal belediyecilik ilkelerini yerine getirmek için de güzel bir adım attığımızı düşünüyorum. Gençlerimize okul ve eğitim hayatlarında sonsuz başarılar diliyorum. Hep yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/5344/akyurtlu-ogrenciler-unutulmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.