Mehmet Ak, Keçiörengücü maçı ardından konuştu

TFF 1. Lig’in 19. haftasında Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 mağlup eden Ankaraspor'da teknik direktör Mehmet Ak, "İkinci devrenin bence maçın kırılma anı Tomas’ın kurtardığı penaltı pozisyonu. Çok değerli bir kurtarış gerçekleştirdi bizim için. Belki ileride bir hikaye yazılacaksa Tomas’ın o kurtardığı penaltı pozisyonu başlangıç olabilir." dedi.
IHA-20210130AW230330
|
30 Ocak 2021, Cumartesi - 16:56
Mehmet Ak, Keçiörengücü maçı ardından konuştu

TFF 1. Lig’in 19. haftasında Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 mağlup eden Ankaraspor'da teknik direktörü Mehmet Ak, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Zorlu hava koşullarından dolayı, mücadele eden iki takım oyuncularını da tebrik ederek sözlerine başlayan Ak, "Maçın bu hava şartlarında oynanması iki takımın özverisiyle gerçekleşti. Normal saha şartlarında olsa taktiksel olarak daha farklı bir oyun sergilemeyi düşünüyorduk. Saha zemininin olumsuz etkilenmesi taktiksel anlamda bize zor anlar yaşattı." dedi.

Geçen hafta bir uyum sorunlarının olduğunu ve bununda skora yansıdığını ifade eden Ak, "Bu hafta uyum sorununu çözüp, skor olarak da avantaj elde etme konusunda düşüncemiz vardı. Aslında ilk 15 dakikada net gol pozisyonlarını değerlendiremedik. İşte o yeni bir takım olmanın getirmiş olduğu olumsuzluk. Ama 45. dakikada attığımız golle içeriye moralle girdik ve içerden daha moralle çıktık." şeklinde konuştu.

Tomas’ın kurtardığı penaltı pozisyonu için "ikinci devrenin kırılma anı" değerlendirmesinde bulunan Ak, "Çok değerli bir kurtarış gerçekleştirdi bizim için. İleride bir hikaye yazılacaksa Tomas’ın kurtardığı penaltı pozisyonu başlangıç olabilir. Ben bütün oyuncularımı tebrik etmek istiyorum." ifadelerini kullandı. 

Keçiörengücü'nün bu ligin iyi takımlarından olduğunu, kompakt oynayıp savunma arkasına top atmaya çalıştıklarını dile getiren Ak, ilk devredeki bazı pozisyonlarda bunu engellemeye çalıştıklarını söyledi. Giderek daha iyi bir takım olacaklarını, iyi oyuncularının bulunduğunu ekleyen Ak, bu maçın kazanılmasındaki önemi ise şu sözlerle anlattı:

"Bu maçın kazanılması bizim açımızdan da ve oyuncularımız açısından da önemliydi. Benim bu takımdaki ilk galibiyetim. Bundan önceki 5 maçta galibiyetle tanışamamıştık. Bu anlamda başkanımıza teşekkür ediyorum. Arkamızda durdu. Ben bu galibiyeti ona hediye ediyorum. Önümüz açık ama bir galibiyet aldık. Bu bizim ayaklarımızı yere daha sağlam basacak. Sorumluluğumuzu daha da arttıracak. Ligde kalma yolunda galibiyet serisi başlatmamız gerekiyor. İnşallah amaçladığımız ve hedeflediğimiz olayı sezon sonuna kadar gerçekleştirmiş oluruz." 

http://www.ankaramasasi.com/haber/554409/mehmet-ak-keciorengucu-maci-ardindan-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.