Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'ndan yeni anayasa açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yeni anayasa çağrısıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "Önce var olan anayasayı uygulayın" derken Karamollaoğlu, "Anayasadan önce zihniyetler değişmeli" ifadesini kullandı.
Ankara Masası
|
04 Şubat 2021, Perşembe - 12:26
Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu'ndan yeni anayasa açıklaması

Ankara'da siyasetin nabzı arttı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın görüşmesi ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bir araya geldi. Saadet Partisi Genel Mekezi'nde gerçekleşen görüşme sonrası iki lider gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Mevcut anayasaya uymayan bir kişinin davetine nasıl güveneceğiz?"   

Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çağrısıyla ilgili olarak "Türkiye'nin gerçek gündemi aslında pahalılık. Türkiye'nin bu kutuplaşmadan çıkması lazım. Bu tartışmayı başlatabilmeniz için öncelikle var olan anayasaya uymanız gerekir. Biz mevcut anayasaya uymayan bir kişinin davetine nasıl güveneceğiz? AYM'nin kararlarının uygulanmadığı bir ülkedeyiz biz. Hak arama ve adalet kavramı üzerinden yeni bir düşünceyi, zihniyet değişikliğini gerçekleştirmek zorundayız. Erdoğan bunu kabul eder mi? Edeceğini sanmıyorum.Önemli olan var olana uyacaksınız ve onu mükemmel hale getireceksiniz. Yasalara saygılı olmamız lazım, hukukun üstünlüğüne inanmamız lazım." dedi.

"İsterse AK Parti olsun ister HDP olsun"

Karamollaoğlu ise "Bir diyaloğun, hangi niyetle yapılırsa yapılsa iyidir. Farklı görüşlerde, kanaatlerde bulunan siyasi parti yöneticilerinin meseleleri görüşebilmeleri ilk ve en önemli adımdır. Birbirlerine hakaret edeceklerine, meseleleri görüşebilmek Türkiye'nin problemlerini çözebilmekte en önemli adım. Bundan dolayı hangi niyetle yapılırsa yapılsın, bize gelen isterse AK Parti olsun ister HDP olsun, onlarla da oturup bu meseleleri görüşmeyi işin tabiatı olarak normal karşılıyoruz. Burada esas olanı, zihniyetler. Anayasadan da diğer yasalardan da zihniyetlerin değişmesine ihtiyaç var. Ondan sonra yasalarda değişiklik yapabilirsiniz ama zihniyet değişmeden hiçbir görüşmenin de faydası olmaz." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/570100/kilicdaroglu-ve-karamollaoglundan-yeni-anayasa-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.