Başkent'te yaşlıları hedef alıp dolandıran 'sahte polis' kaçarken yakalandı

Ankara'da kendisini polis olarak tanıtıp FETÖ bahanesi ile 4 kişiyi 4 milyon lira dolandıran zanlı, polis ekiplerinin operasyonuyla gözaltına alındı.
Büşra Bayrak
|
04 Şubat 2021, Perşembe - 15:34
Başkent'te yaşlıları hedef alıp dolandıran 'sahte polis' kaçarken yakalandı

Edinilen bilgiye göre, zanlı Mehmet K. (25), telefonla aradığı 84 yaşındaki kadına banka hesaplarının FETÖ mensupları tarafından kullanılacağını belirterek evindeki tüm ziynet ve nakit paraların inceleneceğini, bunları hazırlayarak evinin önündeki otobüs durağına gelecek sivil polise teslim etmesi gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine telaşa kapılan yaşlı kadın, banka hesabındaki ve evindeki tüm ziynet eşyalarını toplayarak, evinin önündeki otobüs durağına indi. Hazırladığı tüm mücevher ile nakdi, sivil polis olduğunu düşündüğü kişiye veren yaşlı kadın, bir süre sonra dolandırıldığını anladı.

Hırsız Şanlıurfa’ya kaçarken yakalandı

İhbar üzerine hareket geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcının yakalanması için çalışma başlattı. Çok sayıda güvenlik kamerası görüntüsü incelendi ve şüpheli Mehmet K'nin kimliği belirlendi.

Şanlıurfa'ya kaçmak üzereyken yakalanan zanlının çantasında yapılan aramada yaşlı kadına ait yaklaşık 1 milyon lira değerinde döviz ve ziynet eşyası ele geçirildi. Gözaltına alınan Mehmet K, emniyete götürülürken, ziynet eşyaları sahibine teslim edildi.

4 milyon liralık vurgun

Ekiplerin detaylı incelemesinde zanlının bu yöntemle daha önce de 3 kişiyi dolandırdığı, daha çok yalnız yaşayan yaşlıları hedef aldığı ve bu yöntemle yaklaşık 4 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Mehmet K, adliyeye sevk edildi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/570433/baskentte-yaslilari-hedef-alip-dolandiran-sahte-polis-kacarken-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.