Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni anayasayı konuşmak ve hazırlamak için şartlar uygun. Biz toplumun her kesiminin yeni anayasa çalışmalarında olmalarını sağlayacağız. Tüm partilerin sürece katılmasını tercih ederiz. " dedi.
Ankara Masası
|
10 Şubat 2021, Çarşamba - 12:27
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni anayasa çağrısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Yeni anayasa sürecine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm partilerin çalışmalara katılması için çağrı yaptı, "Yeni anayasayı konuşmak ve hazırlamak için şartlar uygun. Biz toplumun her kesiminin yeni anayasa çalışmalarında olmalarını sağlayacağız. Tüm partilerin sürece katılmasını tercih ederiz. " dedi. 

Siyasi partilere, akademisyenlere, üniversitelere, sivil toplum kuruluşlarına, medya mensuplarına, tüm fikir ve aksiyon insanlarına çağrıda bulunmak istediğini ifade eden Erdoğan, "Gelin, hep birlikte yeni Anayasa konusundaki tekliflerimizi yıl içinde hazırlayalım ve tartışmaya başlayalım." şeklinde konuştu. 

Erdoğan, "Anayasalar, doğaları gereği mümkünse toplumun tamamının ama mutlaka kahir ekseriyetinin desteğini almak mecburiyetindedir. Bu da ancak yeni anayasanın ülkedeki tüm kesimlerin kendilerini içinde bulabileceği bir formülle hazırlanmasıyla mümkün olabilir." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını darbe anayasasıyla değil, bu ülkeye ve milletimize yakışan yeni sivil bir Anayasa ile karşılayalım." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/583830/cumhurbaskani-erdogandan-yeni-anayasa-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.