Murat Köse ilçe belediyelere yapılan yardımlardaki detaya dikkat çekti

ABB Meclisi AK Parti Başkan Vekili Murat Köse, faaliyet raporunda CHP'li ilçe belediyelere daha çok yardım yapıldığını belirterek, " İşte CHP adaleti böyle tecelli ediyor. Bir de adaletten bahsediyorlar maalesef." dedi.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2021, Pazartesi - 23:24
Murat Köse ilçe belediyelere yapılan yardımlardaki detaya dikkat çekti

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Nisan Ayı Meclis Toplantısı 5. Birleşimi'nde ABB Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, faaliyet raporuna ilişkin eleştirilerini sıraladı.

Faaliyet raporunda yer alan ilçe belediyelere yönelik yardımlarla ilgili konuşan Köse, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyelere daha çok yardım yapıldığının altını çizdi.

AK Partili belediyelerle, CHP'li belediyelere yapılan yardımları karşılaştıran Köse "Hizmette adalete bakıyoruz. İlçelerde nasıl hizmette adalet sağlanmış. Oyun grupları ve kent mobilyalarıyla ilgili, 2020 yılında dağılımlara bir bakalım. Bütçeden 13 milyar 860 milyon harcama yapılmış. Peki arkadaşlar aslan payını kim almış sizce? Tahmin etmek çok kolay aslında açıkça ayrımcılığı görüyoruz. 3 CHP belediyesi var Ankara'da. Biri Çankaya,birisi Yenimahalle, birisi de Elmadağ. Aslan payını bunlar kapmış. Çankaya Belediyesi 2 milyon lira, Yenimahalle Belediyesi 1.8 milyon lira, Elmadağ 1.1 milyon lira bütçeden pay almış. Peki Keçiören'e ne kadar ayrılmış. Keçiören'in Çankaya'yla nüfusları aşağı yukarı aynı. 350 bin lira. Yani Çankaya'nın 6'da biri kadar. Peki Mamak'a ne kadar ayrılmış? 150 bin lira. Yenimahalle'yle nüfusları aynı dersek 10'da biri kadar.  Pursaklar'a ne kadar ayrılmış 50 bin lira. Elmadağ ile karşılaştıralım 22'de biri kadar. 50 bin lira almış Pursaklar, Elmadağ 1 milyon 100 bin lira almış. İşte arkadaşlar sözün bittiği yer burası. İşte CHP adaleti böyle tecelli ediyor. Bir de adaletten bahsediyorlar maalesef. Bunlar Ankara Büyükşehir Belediyesinin faaliyet raporlarından aldığım raporlar. " diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/706959/murat-kose-ilce-belediyelere-yapilan-yardimlardaki-detaya-dikkat-cekti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.