Evlenmek isteyen gençler nikah müdürlüklerine akın etti

Haziranla birlikte ikinci aşaması başlayan kademeli normalleşmenin ilk gününde Başkent'te nikah işlemlerinde yoğunluk yaşandı.
Ankara Masası
|
01 Haziran 2021, Salı - 18:21
Evlenmek isteyen gençler nikah müdürlüklerine akın etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından nikah ve nikah şeklindeki düğün törenlerine belirli şartlarla izin verildiğini açıkladı.

Dün yapılan bu açıklamanın ardından belediyelerin nikah müdürlüklerinde, nikah tarihi değişikliği ve nikah işlemleri başvurusunda artış görüldü.

Gençlik Parkı'nda işlemler başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi de kademeli normalleşme nedeniyle, "bahçe nikahı" uygulaması kapsamında, Gençlik Parkı içerisinde oluşturduğu alanda, sosyal mesafe kurallarını gözeterek, nikah kıyma işlemlerine başladı.

Bahçe nikahıyla dünya evine giren Karadoğan çifti de Gençlik Parkı'nda virüs tedbirleri çerçevesinde hayatlarını birleştirdi.

Gelin ve damat mutlu

Damat Eren Karadoğan, nikah törenlerini kısıtlama kapsamında gerçekleştirmedikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Karadoğan, "Belediye, nikah törenlerine katılan yakınlarımın ateşlerini ölçtü ve maske hediye etti. Sosyal mesafe kuralı içerisinde nikahımızı kıydık. Ailelerimize sarılamadan sevincimizi paylaştık. Umarım bir an önce virüs biter ve hayat normale döner. Belediyeye ilgilerinden ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim." sözler

iyle duygularını dile getirdi.


"Yasaklardan dolayı sadece şahitlerimizi çağırmıştık"

Alp Yiğit ve Ilgın Özdemir çifti de nikah tarihlerini geçen ay aldıklarını belirterek, kısıtlamanın kalkacağını bilmedikleri için yakınlarına davetiye göndermediklerini anlattı.

Damat Alp Yiğit Özdemir, nikah işlemleri sırasında yakınlarının da olmasını istediklerini ifade ederek,"Açık havada bahçe nikahı yapmak hiç hayalimizde yoktu. Yasaklardan dolayı sadece şahitlerimizi çağırmıştık." dedi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/810583/evlenmek-isteyen-gencler-nikah-mudurluklerine-akin-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.