Hilal Ayık'ın iddiaları ABB Meclisi'nde tartışma yarattı

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç'un kendisi hakkında 'militan' ilçesi hakkında 'kıytırık' dediğini iddia ederek "Mustafa Koç’un ilçemden ve şahsımdan özür dilemesini, sayın başkan sizden de gereğini yapmanızı talep ediyorum." ifadeleriyle tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
08 Haziran 2021, Salı - 18:52
Hilal Ayık'ın iddiaları ABB Meclisi'nde tartışma yarattı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Haziran Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi'ne Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'ın iddiaları damga vurdu.

Hilal Ayık, Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç'un geçen hafta yaşananlarla ilgili zabıta müdürünü arayarak " Metropol ilçeler konuşmuyor kıytırık bir ilçenin belediye başkanı çıkıyor, militanca konuşuyor ve benim başkanıma laf söylüyor." ifadelerini kullandığını iddia etti.

Ayık " Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta totemlerle ilgili bir sıkıntı yaşadık. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Meclis'te yaptığımız konuşmanın akabinde 185 bin liralık bir totem cezası kesildi. Bunu eleştiren bir konuşma yapmıştım; ‘cezayla terbiye etmek yerine, madem bir sıkıntı varsa zabıta daire başkanı zabıta müdürümüzü arasaydı’ dedim. Sağ olsun Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç zabıta müdürümüzü aramış ancak keşke aramasaymış... Kendisi şu ibareleri kullanmış: ‘Metropol ilçeler konuşmuyor kıytırık bir ilçenin belediye başkanı çıkıyor, militanca konuşuyor ve benim başkanıma laf söylüyor.’ Öncelikle bu çirkin söylemlerin hepsini kendisine iade ediyorum. Kimse Akyurt’a kıytırık diyemez. Seğmenler diyarı Ankara’nın her ilçesi kıymetlidir." dedi.

"Gerekeni yaparım"

Kendisinden ve ilçesinden Mustafa Koç'un özür dilemesini isteyen Hilal Ayık, Mansur Yavaş'tan gerekeni yapmasını talep etti.

Mansur Yavaş, Ayık'ın bu iddialarına karşı,Mustafa Koç'la görüşmediğini ispat edilmesi durumunda gerekeni yapacağını belirtti.

Mustafa Koç'tan Mansur Yavaş'a mesaj

Toplantı sürerken Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, Mansur Yavaş'a bir mesaj göndererek iddiaları yalanladı.

Mansur Yavaş Mustafa Koç'un gönderdiği mesajında "Asla öyle bir şey söylemedim. İspat etsin istifa ederim. Akyurt zabıta müdürlüğü ile hiç görüşmedim. Telefon kayıtlarına bakılır." ifadelerini kullandığını açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/826030/hilal-ayikin-iddialari-abb-meclisinde-tartisma-yaratti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.