CHP’den ‘FETÖ borsası araştırılsın’ teklifi

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Süleyman Özışık’ın açıklamaları ile yeniden gündeme gelen FETÖ borsasının araştırılması için komisyon kurulmasını talep etti.
Ankara Masası
|
23 Haziran 2021, Çarşamba - 11:09
CHP’den ‘FETÖ borsası araştırılsın’ teklifi

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Süleyman Özışık’ın açıklamaları ile yeniden gündeme gelen FETÖ borsası iddiaları ardından harekete geçti.  Hakverdi, 27 milletvekilinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunduğu önerge ile  FETÖ borsası iddilarının araştırılması için komisyon kurulmasını talep etti.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan hukuki süreçte kurulan OHAL Komisyonuna 2021 Mayıs sonu itibari ile 126.674 başvuru olduğunu belirten Hakverdi, “Günümüzde dahi halen süreç devam etmekte ve siyasi ayağı hariç FETÖ terör örgütü ile bağlantısı bulunanlar kovuşturulmaktadır. Ancak kamuoyuna yansıyan bazı bilgiler hem bu soruşturmaya hem de darbe sonrası başlatılan hukuki sürece dair vatandaşlarımızın güvenini yitirmesine sebep olmuştur. Birçoğu hakkında bir yargı kararı olmamasına rağmen; Bank Asya’ya hesap açanlardan tutun, askeri okul öğrencilerine, öğretmenlere hatta küçük esnafına kadar birçok kişiye FETÖ ile iltisaklı oldukları gerekçesi ile cezalar verilip, mallarına el konulmuş yine birçok kişi mesleklerinden ihraç edilmişlerdir. Özellikle FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı bazı siyasilerin, iş insanlarının ve birtakım şahısların para karşılığında aklandığı ve dosyalarının sümen altı edildiği ve bu konuda bir FETÖ Borsası kurulduğu iddiaları kamuoyu vicdanını derinden yaralamıştır. Bu konuda gerek AKP Milletvekilleri gerekse iktidara yakın “gazeteciler” in yaptığı açıklamalar, o dönem birbiri ardına düşmüş ve FETÖ Borsasının varlığı adeta onaylanmıştır.” dedi.

“Özışık’ın açıklamaları FETÖ Borsası’nın itirafıdır”

Özışık’ın açıklamalarının FETÖ Borsası’nın itirafı niteliğinde olduğunu savunan Hakverdi, "Özışık, savcı mıdır? Hâkim midir? Komisyon üyesi midir? Dosyalarını Soylu ve diğer mercilere ilettiği ve “masum olduğuna inandığı” insanlar kimlerdir? Bu insanlar ile nasıl bir bağ kurulmuş “bu masum dosyalar” karşılığında o insanlardan ne talep edilmiştir?" ifadelerini kullandı. 

FETÖ borsasına dair iddiaları AK Partili milletvekilleri ve iktidara yakın gazetecilerin daha önce de dile getirdiğinin altını çizen Hakverdi, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/846262/chpden-feto-borsasi-arastirilsin-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.