Selçuk Balcı'dan müzik kısıtlamasına tepki

Karadeniz müziğinin sevilen sanatçı Selçuk Balcı, "Müzik neden sadece eğlence olarak görülüyor? Bunu biraz saçma buluyorum. Müziği susturmanın başka amacı olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
29 Haziran 2021, Salı - 14:17
Selçuk Balcı'dan müzik kısıtlamasına tepki

Karadeniz müziğinin sevilen sanatçı Selçuk Balcı, Ankara Masası'nın Kültür ve Sanat Özel programına konuk oldu. Radyo Avrasya Türk'ten Barış Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Balcı, koronavirüsün müziğe etkisi ile müzik kısıtlamasına ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.  

Pandemi döneminde doğaya çok daha fazla dokunduğunu belirten Balcı, Kars'ta ölmek üzereyken bulduğu bir köpeği sahiplendiğini ifade etti. 

"Müziğe eğlence sektörü olarak bakılıyor"

İş açısından ise zor günler geçirdiklerini söyleyen Balcı, "Ne zaman bir şehit haberi gelse, ne zaman bir yerde bomba patlasa ilk önce müzik susuyor. Bunu şuna bağlıyorum; müziğe eğlence sektörü olarak bakılıyor. Halbuki o konserler iptal edilmeden bir ağıt akşamına dönüştürülebilir. Çünkü sahne emekçilerinin işi bu. Müziği iptal etmek herkesin ekmeğini engelliyor. Böyle zamanlarda halay çekmeden, horon oynamadan müzik yapılmasından yanayım ben" dedi. 

"Bunu biraz saçma buluyorum"

Müziğin içinde ağıtlar ve destanlar olduğuna dikkat çeken Balcı, "Müzik neden sadece eğlence olarak görülüyor? Bunu biraz saçma buluyorum. Müziği susturmanın başka amacı olduğunu düşünüyoruz artık. Yasaklar hep müziğe geliyor. Bu bizi yaralıyor." şeklinde konuştu. 

Sözlerinin devamında müzik kısıtlamasına tepki gösteren Balcı, "Yaşam alanlarına bar ya da eğlence mekanı yapılmasına müsaade etmeyeceksin. Adam sabah 8'de kalkacaksa tabii ki de rahatsızlık vermemek gerekiyor. Bunda hem fikiriz. Ama alkol ruhsatı alan gece 4'e kadar müzik yapan mekanlar var. Bunlar da mı susacak? O zaman neden ruhsat veriyorsunuz? Çok saçma değil mi?" ifadelerini kullandı. 

"Turisti mutlu göndermek gerekiyor"

Kısıtlamanın turizmdeki etkisine değinen Balcı, "Turistler Bodrum'da köpük banyosu yapmadan duramaz ki, neden yasaklıyorsunuz? Eleştiri olarak söylemiyorum, eğlenmeyi bilen insanlar. Gelen turisti mutlu göndermek gerekiyor ki, bu ülke para kazansın" diye ekledi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın müzisyenlere verdiği desteği hatırlatan Balcı, "Müzisyene elden para vermek onun canını acıtır. Müzisyen dilenci değildir. Böyle bir duruma alışmamıştır. Birinden borç istemeyi bile bilmez." dedi.

ABB tarafından verilen desteğin müzisyenlerin hesabına aktarıldığına dikkat çeken Balcı, bunu "çok ince bir hareket" diyerek yorumladı. 

Balcı programın devamında yeni projelerinden ve konser takviminden bahsetti. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/859466/selcuk-balcidan-muzik-kisitlamasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.