Gölbaşı'nda kurbanlık tosunlar güzelliklerini sergiledi

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde düzenlenen güzellik yarışmasında podyuma çıkan kurbanlık tosunlar renkli görüntüler oluşturdu.
Ankara Masası
|
17 Temmuz 2021, Cumartesi - 14:28
Gölbaşı'nda kurbanlık tosunlar güzelliklerini sergiledi

Gölbaşı Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde "Kurban Güzellik Yarışması" düzenlendi. Türkiye’nin farklı yerlerinden gelmiş 11 kurbanlık tosun, sahipleri tarafından süslenerek 6 kişilik jürinin karşısında ter döktü. 

Yarışmadan önce açıklamada bulunan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nin hizmete alınmasından dolayı seçim döneminde verdikleri sözü tutmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Şimşek, "Burası gerçekten ihtiyaç duyulan bir tesisti. Şu anda tesisimiz yüzde 50'si tamamlandı. İnşallah bir dahaki sene yüzde 100’ünü tamamlayacağız. Burası aynı zamanda et entegre tesisi olacak. Burası aynı zamanda tarım fuar alanı ve deprem, afet, sel gibi durumlarda Ankara’nın toplanma alanı olarak planlandı. Üreticilerimizle bir araya geldiğimizde güzel bir hayvan yarışması yapalım dedim. Hem üreticimizi teşvik edelim hem de hayvanlarına daha özverili bakmaları için çalışmalar yaptık” dedi.

Yarışma sonucunda birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın ödülü verileceğini ifade eden Şimşek, hayvan sahiplerinin ve alıcılarının gelecek sene daha güzel bir tesisle karşılaşacaklarını belirtti. 

Şimşek'in konuşması ardından başlayan yarışmada tosunlar sırayla podyuma çıktı. 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Korkmaz, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yavuz Ekici, Ankara İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz ve MHP İlçe Başkanı Serdar Tekin’den oluşan jüri tosunları tek tek 100 üzerinden puanladı. 

Yarışmanın birincisi İrfan Kara’nın sahip olduğu, 650 kiloluk 2 yaşındaki Simental melezi 'Şahin' seçildi. İkincilik ödülünü  Kazım Erdoğan’ın sahip olduğu, 850 kiloluk 2,5 yaşındaki Simental cinsi 'Kral-1' kaptı. Üçüncü ise  Mehmet Ali Durukan’ın sahip olduğu 750 kiloluk, 2,5 yaşındaki Şarole cinsi 'Polat' oldu.

Öte yandan 1 metre 53 santimlik boyu ile yarışmanın en uzun tosunu 'Boran', podyumda ilerlerken huysuzlandı. 'Boran', başta ilerlemeyi reddederek olduğu yerde durdu. Ardından bir anda koşarak podyumu birbirine katan tosun, o esnada çekim yapan kameramanlara ve muhabirlere de zor anlar yaşattı. Yarışmanın ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, jüri özel ödülünün 'Boran’ın sahibi Müslüm Bozkurt’a verildiğini açıkladı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/895942/golbasinda-kurbanlik-tosunlar-guzelliklerini-sergiledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.