CHP'li milletvekilleri THK'nın tartışılan uçaklarını görüntüledi

CHP Ankara Milletvekilleri, tartışma konusu olan Türk Hava Kurumu yangın söndürme uçaklarını yerinde görüntülediler. Yapılan ortak açıklamada, “Bu uçakları verin bize, tamirlerini yapalım ve ülkemizi bu yangından kurtaralım” denildi.
Büşra Bayrak
|
04 Ağustos 2021, Çarşamba - 16:58
CHP'li milletvekilleri THK'nın tartışılan uçaklarını görüntüledi

Türkiye’nin farklı bölgelerinde orman yangınları devam ederken, Türk Hava Kurumu’nun (THK) tartışma konusu olan yangın söndürme uçakları, CHP Ankara Milletvekilleri tarafından THK Etimesgut Meydan İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde görüntülendi. 

CHP Ankara Milletvekilleri Nihat Yeşil, Yıldırım Kaya, Servet Ünsal ve Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, uçakların hangarda bekletilmesine tepki göstererek,” Yok dedikleri uçakların olduğunu gördük.” ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, vekiller adına yaptığı ortak açıklamada,  “1 haftadan beri ülkemiz cayır cayır yanarken, genel başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, milletimiz feryat ederken, hükümet ne hikmetse elimizde uçağımız yok, bunu söndürecek helikopteri kiraladık, geldi, gelecek, diğer ülkelere caka satar gibi kimseden yardım istemiyoruz diyorlarken, burada o olmayan uçakları burada gördük. Yok dedikleri uçakların olduğunu gördük.” dedi.

" Bu uçakları verin bize, tamirlerini yapalım"

CHP’li Yeşil, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Bizim amacımız ülkemizi, ciğerlerimizi nasıl kurtaracağız, bunu yollarını arayacağız. Bu uçakları verin bize, tamirlerini yapalım ve ülkemizi bu yangından kurtaralım, ülkemize milletimize, vatanımıza olan borcumuzu yerine getirelim. Cumhuriyet ile birlikte kurulan bu kurumu pasif duruma getirebilmek için elinden gelen her türlü yöntemi kullandılar. Böylesine bir kurumu ve uçakları âtıl vaziyette bekletmeleri hiçbirimize bir yarar sağlamaz.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/926249/chpli-milletvekilleri-thknin-tartisilan-ucaklarini-goruntuledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.