Ankara'nın iş dünyasında sanayi tartışması

​​Başkent Ekonomi Platformu Başkanı ve ATO Meclis Üyesi İbrahim Ayhan'ın Ankara sanayisi ile ilgili attığı tweetlere ASO Başkanı Nurettin Özdebir tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
13 Ağustos 2021, Cuma - 21:33
Ankara'nın iş dünyasında sanayi tartışması

Başkent Ekonomi Platformu Başkanı ve ATO Meclis Üyesi İbrahim Ayhan ile Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir arasında Başkent'in sanayi sektörüyle ilgili tartışma yaşandı.

İbrahim Ayhan, Ankara'nın sanayi üretiminde istenilen seviyede olmadığını iddia ederken " İşçilik maliyetlerindeki avantajımızı değerlendirebilirsek Avrupa'nın üretim merkezi oluruz. Ankara'mızda bu pastadan büyük bir pay alabilir. Ankara organize sanayi üretiminde istenen seviyede değil! Adı organize sanayi ama içeriz zayıf" paylaşımında bulundu.

"Ankara’yı bilmemesine üzüldüm"

Ayhan'ın bu paylaşımına Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir tepki gösterdi. Ankara'nın sanayi üretiminde ileri seviyede olduğunu savunan Özdebir "Ankaralı bir iş adamının Ankara’yı bilmemesine üzüldüm. Üretiminin yüzde 34’den fazlası orta ve yüksek teknolojili ürünlerden oluşan Ankara, Türkiye’nin açık ara teknoloji seviyesi en yüksek kentidir. 200’den fazla ülkeye yaptığı 8 milyar dolarlık ihracatın içeriği de bunu net bir biçimde göstermektedir. Son söz: artık dünya ile ucuz işçilikle değil, nitelikli iş gücüyle yüksek teknoloji üreterek rekabet edebileceğimizi hepimiz öğrenmeliyiz" diye yazdı.

İş dünyasının iki önemli isminin tartışması dikkat çekti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/948745/ankaranin-is-dunyasinda-sanayi-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.