İbrahim Ayhan'dan Nurettin Özdebir'e yanıt

Başkent Ekonomi Platformu Başkanı ve ATO Meclis Üyesi İbrahim Ayhan, ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in paylaşımına yanıt verdi. Ayhan, "Maalesef Ankara nüfus olarak kendisinden daha küçük illerin gerisinde kalmış" dedi.
Ankara Masası
|
14 Ağustos 2021, Cumartesi - 11:32
İbrahim Ayhan'dan Nurettin Özdebir'e yanıt

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir'in, kentin organize sanayi üretiminde istenilen seviyede olmadığını savunan Başkent Ekonomi Platformu Başkanı ve ATO Meclis Üyesi İbrahim Ayhan'a yönelik tepkisine yanıt geldi.

Özdebir'in, ihracat oranlarına değinmesi üzerine rakamlarda bir yanlışlık olduğunu belirten Ayhan, "Maalesef Ankara nüfus olarak kendisinden daha küçük illerin gerisinde kalmış. İthalatta 2. ihracatta 6. sıradayız" dedi.

Ayhan, sosyal medya hesabından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Özdebir'i etiketleyerek yaptığı paylaşımda " İşçilik maliyetlerindeki avantajımızı değerlendirebilirsek Avrupa’nın üretim merkezi oluruz. Ankara’mızda bu pastadan büyük bir pay alabilir. Ankara organize sanayi üretiminde istenen seviyede değil..! Adı organize sanayi ama içerik zayıf." demişti.

Özdebir bu paylaşıma  Ankaralı bir işadamının Ankara’yı bilmemesine üzüldüm. Üretiminin yüzde 34’den fazlası orta ve yüksek teknolojili ürünlerden oluşan Ankara, Türkiye’nin açık ara teknoloji seviyesi en yüksek kentidir.  200’den fazla ülkeye yaptığı 8 milyar dolarlık ihracatın içeriği de bunu net bir biçimde göstermektedir. Son söz: artık dünya ile ucuz işçilikle değil, nitelikli iş gücüyle yüksek teknoloji üreterek rekabet edebileceğimizi hepimiz öğrenmeliyiz." diyerek yanıt vermişti. 



http://www.ankaramasasi.com/haber/949324/ibrahim-ayhandan-nurettin-ozdebire-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.