Kılıçdaroğlu'ndan Afgan tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa liderlerinin 'Afganistan sığınmacı sorununu Türkiye ile halletmeliyiz' demeye başladıklarını belirterek "AB neden İran’la değil de Türkiye ile konuşalım diyor? Komşu değiliz, neden biz?" diye sordu.
Ankara Masası
|
17 Ağustos 2021, Salı - 15:07
Kılıçdaroğlu'ndan Afgan tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ,Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesiyle ülkelerini terk eden Afganlılar hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. 

"Neden biz?"

Avrupa liderlerinin "Afganistan sığınmacı sorununu Türkiye ile halletmeliyiz” dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "AB neden İran’la değil de Türkiye ile konuşalım diyor? Komşu değiliz, neden biz? Siz verin bu sorunun yanıtını sevgili halkım. Sizce İran böyle bir Sığınmacı anlaşmasına ‘evet’ der mi?" dedi. 

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Saray iktidarı ne yapıyor? Taliban'la konuşacağım diyor. Afganistan’la aramızda 2.940 km mesafe var, sığınmacı İran’dan geliyor, İran yerine neden Taliban’la konuşuyorsun? Bir kez daha söylüyorum, yeni sığınmacılar getirecek hiçbir anlaşmaya imza atamayacaksın Erdoğan!"


http://www.ankaramasasi.com/haber/957370/kilicdaroglundan-afgan-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.