Yunanistan'ın göçmen oyunu deşifre oldu

Sahil Güvenlik Komutanlığı, çok sayıda düzensiz göçmen taşıyan lastik bir botun Türk Sahil Güvenlik Botları eşliğinde Yunan karasularına girdiği ve Türk Sahil Güvenlik Botlarının Yunan Sahil Güvenlik unsurlarını taciz ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.
Ankara Masası
|
10 Kasım 2021, Çarşamba - 10:34
Yunanistan'ın göçmen oyunu deşifre oldu

Yunanistan'ın göçmenler üzerinden Türkiye'ye yönelik suçlamalarının gerçeği yansıtmadığı bir kez daha gün yüzüne çıktı. 

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, İzmir ili Dikili ilçesi açıklarında Yunanistan karasularında 1 adet düzensiz göçmen botu olduğu ve bahse konu botun Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilmeye çalışıldığının tespit edildiği aktarıldı.

Yunanistan Sahil Güvenlik unsurlarının, kendilerine yapılan tüm telsiz çağrılarına rağmen bahse konu düzensiz göçmenleri kurtarmak yerine Türk karasularına geri ittiğinin belirtildiği açıklamada  "Lastik bot içerisindeki toplam 32 düzensiz göçmen Türk Sahil Güvenlik Botları tarafından kurtarılmıştır." denildi.

Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından resmi internet sitesinde olaya ilişkin iddia edilen bilgilerle birlikte yayınlanan fotoğrafın da 02 Nisan 2021 tarihinde kullanıldığı hatırlatıldı. 

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı sosyal medya hesabı üzerinden Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın açıklamasını paylaşarak "Yunanistan! Suçluluk psikolojisiyle yaptıklarını, yine Türkiye yapmış gibi göstermeye çalışmış ve Türkiye’ye “korsan devlet” suçlamasında bulunmuş. Lütfen; Aynada gördüklerinizi Türkiye’ye yakıştırmaktan vazgeçin! Kameralar ve insanlığın vicdanı kayıtta!" ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1110945/yunanistanin-gocmen-oyunu-desifre-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.