Ankara Sanayi Odasından istihdam hamlesi

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından, ASO 1. 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Başkent OSB, Anadolu OSB ve Dökümcüler OSB’nin bulunduğu Sincan sanayi havzasında oturanların istihdam olanaklarından haberdar olması için “Herkese Meslek, Herkese İş-Sincan Sivil Toplum Diyaloğu Toplantı Programı” gerçekleştirildi.
Samet Dirican
|
17 Eylül 2021, Cuma - 10:07
Ankara Sanayi Odasından istihdam hamlesi

Ankara’da Sincan Kaymakamlığı, Sincan Belediyesi, Ankara Sanayi Odası ve ASO 1. OSB ortak bir çalışma yaparak Sivil Toplum Diyaloğu kapsamlı bir toplantı düzenlendi.

ASO Sürekli Eğitim Merkezi (ASO-SEM) Konferans Salonu’nda düzenlenen 'Herkese Meslek, Herkese İş - Sincan Sivil Toplum Diyaloğu Toplantı Programı' düzenlendi.

Program, ASO 1. 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Başkent OSB, Anadolu OSB ve Dökümcüler OSB’nin bulunduğu Sincan sanayi havzasında ikamet edenlerin sanayilerdeki iş imkanlarından haberdar olmasını amaçlıyor.

Buna göre, toplantıya toplumla yakın iletişime sahip olan muhtarlar, din görevlileri, sivil toplum kuruluşları, mesleki oda ve temsilcileri, gençlik dernekleri davet edildi.

Muhtarlar ve din görevlileri tanıtım afişleri dağıtarak, iş arayanlara yardımcı olacak

İşsizlikle mücadelede örnek bir çalışma olması planlanan toplantının ardından muhtarlar ve cami görevlilerinin, ASO tarafından dağıtılan tanıtım afişlerini ve iletişim bilgilerini mahallelere asması hedefleniyor. Buna göre, sanayi havzasında ikamet edenler kolayca iş ve meslek edinebilmek için kişi ve kurum bilgilerine ulaşabilecek.

Programa, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, ASO-SEM Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Tütek, Sincan İlçe Jandarma Komutanı Engin Ölmez, Sincan İlçe Emniyet Müdürü Bülent Albayrak, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, Sincan İlçe Müftüsü Mevlüt Topçu ve çok sayıda muhtar, din görevlisi ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

'İnsanlarımızı, gençlerimizi heba ediyoruz'

İşletmelerde yetenekli insanların çalışması durumunda, o insanların yaptıkları ile, pazarın, ihracatın, gelirin ve çalışanların gelirlerinin de beraberinde büyüyeceğini ifade eden ASO Başkanı Özdebir, 'İnsanlarımızı, gençlerimizi heba ediyoruz. Bugün 8 milyon üniversite eğitimi gören, gencimiz var. Maalesef işsizlik rakamları içerisindeki en büyük topluluğu da üniversite mezunu olan gençlerimiz oluşturmakta. Bu gençlerin anne-babaları dört yıl fedakarlık yaptı. Devlet dört yıl bu insanların gideceği okulları destekledi. Hocalar emek verdi, çocuklar en keyifli zamanlarını belki orada harcadı. Sonucunda bunların içerisindeki birçoğu iş bulamadıkları için yıkıldı' diye konuştu.

Bugün ASO-SEM için gönüllü kişilere daha hızlı ulaşabilmede sizlerin desteği için buradayız

ASO-SEM Başkanı Serdar Tütek yaptığı konuşmasında, söz konusu toplantının neden yapıldığına ilişkin, şunları söyledi:

'Bugün neden buradayız? Bugün ASO-SEM için gönüllü kişilere daha hızlı ulaşabilmede sizlerin desteği için buradayız. Bugün neden buradayız? Türk sanayisinin verimini ve kalitesini artıracak nitelikli kişileri beraber yetiştirmek için buradayız. Hep beraber aynı konuyu dert ettiğimiz için buradayız. Bugün neden buradayız? Daha büyük Türkiye için buradayız. Eğitimin önemi için buradayız.'

Sanayileşmek cumhuriyetin en önemli hedeflerindendi

Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, ASO-SEM Konferans Salonu’nda Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük harflerle işlenmiş, “Endüstrileşmek, en büyük milli davalarımız arasında yer almaktadır” sözünü işaret ederek, “Gerçekten bu hedefe 1923’ün daha cumhuriyetin ilan edilmediği dönemde 17 Şubat-4 Mart İzmir’de harpten yeni çıkıldığı dönemde iki haftadan fazla süren İzmir İktisat Kongresi ile başladı. Yani sanayileşmek cumhuriyetin en önemli hedeflerindendi. Çünkü tam bağımsızlık için yerli ve milli sanayiye ihtiyaç vardı” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1009279/ankara-sanayi-odasindan-istihdam-hamlesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.