Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kürt sorunu' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Adına 'Kürt sorunu' denen meseleyi, hak ve özgülüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla çözdük. Bu konuyu istismar edenlerin maskesini düşüreceğiz. " dedi.
Ankara Masası
|
01 Ekim 2021, Cuma - 14:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kürt sorunu' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclis'e geldi.

Genel Kurul'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde tekrar gündeme getirilen Kürt sorunu tartışmalarına değindi. 

"Adına 'Kürt sorunu' denen meseleyi, hak ve özgülüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla çözdük." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuyu istismar edenlerin maskesini düşüreceğiz. " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Yıllarca terör örgütleri dahil herkesim tarafından istismar edilen ve adına 'Kürt sorunu' denilen meseleyi hak ve özgürlüklerden kalkınmaya kadar tüm boyutlarıyla biz çözdük. Diyarbakır’daki vatandaşlarımıza bizzat söz verdiğimiz şekilde ret, inkar, asimilasyon politikalarını nasıl ortadan kaldırdıysak, bu meseleyi hala istismar konusu yapmak isteyenlerin maskelerini de aynı şekilde düşüreceğiz. Böylece Diyarbakır annelerinin şanlı direnişleri ile terör örgütünü tir tir titrete bildikleri, onların siyasi uzantılarının gerçek yüzlerini ortaya çıkardıkları bir dönemi başlattık. Bu vesileyle Diyarbakır annelerini bir kez daha buradan selamlıyorum."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1033564/cumhurbaskani-erdogandan-kurt-sorunu-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.