Erdoğan'dan yabancı gazeteciye: Biz bunları yutmayız

İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen NATO zirvesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gazetecilerin sorularını basın toplantısında yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin "Türkiye en fazla gazeteciye gözaltı uygulayan ülke konumunda. Ne diyeceksiniz?" sorusuna da cevap verdi.
Mevlüt Peker
|
30 Haziran 2022, Perşembe - 18:53
Erdoğan'dan yabancı gazeteciye: Biz bunları yutmayız

32. NATO zirvesi için İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın açıklaması düzenledi.

Recep Tayyip Erdoğan bir gazetecinin 'NATO bireysel özgürlük ve demokrasi temelinde tüm demokratik haklara önem veriyor. Fakat Türkiye en fazla gazeteciye gözaltı uygulayan ülke durumunda. Ne diyeceksiniz?'' sorusunu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan soruyu şu şekilde cevapladı:

''Bunlar öncelikle Türkiye'de 40 bin vatandaşımız öldürüldü. Diyarbakır anneleri 1100 gündür HDP önünde bekliyor. Bu anneler çocuklarını bekliyor. Önce Freedom House buraları ziyaret etsin. Bu evlatları kaçıran PKK'lılar, YPG'liler bunu özgürlük adına mı yapıyor? Özgürlük tanımını iyi bileceğiz. Sizin özgürlük tanımınız benim özgürlük alanıma kadardır. Bugün Kandil'de 15 yaşındaki kız çocuklarına boyları kadar silah veriliyor. Bunlara bakalım önce. Benim şu anda ülkemde cezai bir durum olmadıktan sonra hukuk noktasında herhangi bir cezai yaptırıma muhatap olmadıktan sonra gazeteci, kalemşör, fikir. Bunlardan cezaevinde olan yok. Bunların hepsi dezenformasyon. Biz bunları yutmayız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1620495/erdogandan-yabanci-gazeteciye-biz-bunlari-yutmayiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.