Bakan Özer okullardaki pandemi sürecini değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıkesir'de pandeminin son durumunu değerlendirdi. Bakan Özer, ilkokul öğretmenlerinin aşılama oranlarının yüksekliğine dikkat çekti.
Samet Dirican
|
08 Ekim 2021, Cuma - 11:56
Bakan Özer okullardaki pandemi sürecini değerlendirdi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıkesir Valiliği'nde katıldığı programda okullardaki pandemi süreci ile ilgili bilgiler verdi.

Yüz yüze eğitimin 6 Eylül'de başladığını hatırlatarak gün itibari ile beşinci haftada olunduğunun altını çizen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Bu süreci Sağlık Bakanlığımız ile koordineli şekilde yürütüyoruz. Sürekli açıkladığımız gibi okul kapatma değil vakanın olduğu sınıflarda eğitime ara veriyorduk. Geçen hafta 14 günlük kapatma 10 güne düşürüldü.  Herhangi bir semptom göstermeyen bu yüz yüze eğitime ara veren öğrenciler 5 gün sonunda velinin rızası ile PCR yaptığı zaman yüz yüze eğitime dönme şansı verildi." dedi.

Kapatılan okul var mı?

Geçen hafta itibarı ile 71 bin 320 okulun 2 tanesinde yüz yüze eğitime ara verildiğini belirten Özer,  'Bugün itibarı ile yüz yüze eğitime ara veren okulumuz bulunmamaktadır. Sınıflarımız bulunmakta, onlar da 10 gün sonra devam edebilmektedir. Öğretmenlerimizin aşılanması devam ediyor.' ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1046287/bakan-ozer-okullardaki-pandemi-surecini-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.