ABB Meclisi'nde Başak Cengiz kararı

Uğradığı kılıçlı saldırı sonrası hayatını kaybeden Başak Cengiz'in isminin Ankara'da bir caddeye verilmesi teklifi, Belediye Meclisi'nde kabul edildi.
Ankara Masası
|
15 Kasım 2021, Pazartesi - 18:37
ABB Meclisi'nde Başak Cengiz kararı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Kasım Ayı 8.Birleşimi'nde İstanbul'da uğradığı kılıçlı saldırı sonrası hayatını kaybeden 28 yaşındaki Mimar Başak Cengiz'in isminin Başkent'te bir caddeye verilmesi teklif edildi.

Teklif tüm partilerin onayıyla oy birliğiyle kabul edildi.

"Annesinin ve babasının da sanık sandalyesinde oturmasını istiyoruz"

Başak Cengiz’in akrabası MHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Soner Cengiz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Gerçekten çok acı bir olay yaşadık. Bu gerçekten sadece Cengiz ailesinin değil tüm Türkiye’nin acısı oldu.  Siyasi olsun diğerleri olsun herkes bunu kabullendi. Herkes geldi sahiplendi . Bundan dolayı acımız hafifledi. Ama bunu gündemden tutmak lazım ki başka Başaklar ölmesin. Bizim ciğerlerimiz yandı, başka annelerin babaların ağabeylerinin sevenlerinin yüreği yanmasın. Bu işi yapan kişinin ceza almasını değil, ailesinin de bu ceza alması gerektiğini istiyoruz. Çünkü bile bile 19 tane kılıcı satın alması bulundurması, daha önce yaptıkları gündeme gelip annesinin babasının sanık sandalyesinde oturmasını inşallah devletimizden bekliyoruz." dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fetih Yaşar ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Başak Cengiz'in isminin ilçedeki bir merkeze verileceğini belirtti.

Ne olmuştu?

İstanbul'da 9 Kasım'da, akşam saat 19.00 sıralarında Ataşehir Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak'ta lüks sitede tek başına yaşayan Can Göktuğ Boz, Başak Cengiz'e (28) samuray kılıcıyla saldırmıştı.

Hastaneye kaldırılan Cengiz, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1119386/abb-meclisinde-basak-cengiz-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.