Ankara'da otopark ücretleri değişti

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Ankara'da uygulanacak otopark ücretleri yeniden düzenlendi.
Ankara Masası
|
12 Şubat 2021, Cuma - 18:30
Ankara'da otopark ücretleri değişti

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı 5'inci birleşimi olağan toplantısında Ankara'daki otopark ücretleriyle ilgili yeni karar alındı.

Alınan karar kapsamında Ankara Belediyesi otoparklarında uygulanacak ücretler şöyle belirlendi:

"0-1 saat 3 lira, 2-4 saat 6 lira, 4-8 saat 9 lira, 8-24 saat arası 15 lira ve yol boylarında sokak-caddelerde ilk 30 dakika ücretsiz, 30 dk-1 saat arası 3 lira, 1-4 arası 6 lira, 4-8 saat arası 9 lira, 8-24 saat arası 15 lira, rekreasyon alanlarında 3 lira. AŞTİ'deki otopark için ilk 1 saati ücretsiz, 1 saati geçen sürelerde ise diğer otopark ücretleriyle aynı olacak."

"V atandaşın kesesine yüklemek şeffaflık alakası olmayan bir durum"

MHP Grup Başkan Vekili Murat Ilıkan ise otopark ücretleri konusunda kanuna uyularak tarife belirlenmesini istedi.

Ilıkan, ocak ayında alınan meclis kararına rağmen Ankaralılardan fazla ücret alındığını hatırlatarak "Birinci ayın 10'unda meclis toplantısında karar almışız. Burada 30 dakika ile 1 saat arası 2 lira diyor. Şuan ki uygulamanın fotoğraflarını çektim, 30 dakika ile 1 saat 7 lira diyor. Soru önergesinde sordum cevabını da bekleyeceğim. Bu sorununda takipçisi olacağım. Böyle bir karar aldık mı İyi Partili CHP'li arkadaşlara da soruyorum. Böyle bir karar almadıysak bunu neye göre uyguluyorsunuz. Mahkeme kararı gelmiş bugün tarife beliyoruz. Bunu biz belirlemedik. Neye göre uyguluyorsunuz? Kaç aydır alıyorsunuz? Ne zamandır bu parayı ne diye kaydediyorsunuz? Aldığımız karar geçerli olsun, yasal karar neyse Ankaralı'ya onu uygulayalım. Şeffaflıktan hesaplıktan bahsediyorsunuz, asıl şeffaflık burada. Mecliste alınmayan bir kararı vatandaşın kesesine yüklemek şeffaflık alakası olmayan bir durumdur. " dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/588887/ankarada-otopark-ucretleri-degisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.