Çubuk, Elmadağ, Haymana, Kahramankazan'ın bütçeleri onaylandı

ABB Meclisi'nde Çubuk, Elmadağ, Haymana, Kahramankazan belediyelerinin bütçeleri onaylandı.
Ankara Masası
|
17 Kasım 2021, Çarşamba - 19:15
Çubuk, Elmadağ, Haymana, Kahramankazan'ın bütçeleri onaylandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından ilçe belediyelerin 2022 yılı bütçelerine ilişkin hazırladığı raporlar ABB Meclisi'nde görüşülmeye devam ediliyor.

Altındağ, Ayaş, Bala, Beypazarı, Kalecik  Çamlıdere, Çankaya, Etimesgut, Evren ve Kızılcahamam belediyelerinin bütçe görüşmelerinin ardından bugün Çubuk, Elmadağ, Haymana, Kahramankazan belediyelerinin bütçeleri de onaylandı.

Onaylanan bütçeler şu şekilde oluştu; Çubuk Belediyesi 125 milyon, Elmadağ Belediyesi 76 milyon, Haymana Belediyesi 51 milyon 425 bin, Kahramankazan Belediyesi 160 milyon 

Başkanlardan teşekkür

Belediyelerin bütçelerinin onaylanmasının ardından kürsüye çıkan belediye başkanları şunları söyledi;

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş

Çubuk ilçemizin 2022 yılı tahmini bütçesi bugün meclisimizde sizlerin desteğiyle geçmiş oldu. Bütün siyasi parti gruplarına, meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bütçemizin her bir kuruşunu vatandaşlarımıza hizmet için tüm arkadaşlarımızla gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız İlçemize, vatandaşımıza hizmet etmek ve tüm ilçe belediyelerimizin, Büyükşehir Belediyemizin de bütçeleri inşallah Ankaramıza, ilçelerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın

Gerçekten 2 yıldır zor şartlarda çalışan başka Büyükşehir Belediyemiz ve tüm ilçe belediyelerimize, vatandaşlarımıza bu zor şartları göstermeden çalışmalarında hiçbir sıkıntı sorun görmeden vatandaşlara destek olmaya çalıştıkları için tüm ilçe belediyeleri ve Büyükşehir'e teşekkür ediyorum.İnşallah 2022 yılı bütçemiz şeffaf,adil ve hakkaniyetli biçimde bize emanet edilen bütçeyi vatandaşlarımıza en güzel biçimde harcamak için sizlere söz veriyorum. İlçemizin ve Büyükşehir'in bütçeleri hayırlı olsun.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut

Öncelikle emeği geçen tüm meclis üyesi arkadaşlarım, grup başkan vekillerim, meclis başkanım, meclis başkan vekilim ve katip üyeler başta olmak üzere tüm bürokratlara buradan Haymana 2022 yılı bütçesinde verdikleri emeklerden dolayı  teşekkür ediyorum. Haymanamızın suyu sıcak, havası sıcak, insanı mert son kale Haymana'nın selamlarını getirdim. Hepinize teşekkür ediyorum.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz

Tabi bütçe buraya geliniyor, 10 dk okunuyor ama bu bütçenin hazırlanması uzun bir emek istiyor. Asıl büyük mesaimizde burada kabul edildikten sonra başlıyor. İlçemizde bu bütçelerimizi hayata geçirmek için samimiyetle gelir-gider dengesini kurmak açısından, hemde vatandaşlarımızın yüreğine dokunacak hizmetleri üretme açısından. Ben bu bütçemizin hazırlanması konusunda Kahramankazanımıza emek veren bürokrat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Daha sonra ilçe meclisimize geldi ve tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın kabulüyle kabul edildi. Bugün de burada hamd olsun sizlerin hüsnü-teveccühüyle Kahramankazan Belediyesinin 160 milyonluk bütçesi kabul edilmiş oldu. Geçtiğimiz yıl ilçe belediyemizin bütçesi, tahmini bütçemiz 100 milyon olarak belirlenmişti. 2022 yılı için de Kahramankazan'da biz yüzde 60'lık bir artırmaya gittik. Kahramankazan Belediyesi olarak sadece İller Bankası'ndan genel, sadece emlak gelirlerinden gelen gelirler değil belediye olarak tıpkı bir özel teşebbüş gibi üretim odaklı bir anlayış ortaya koymaya çalıştık. Ve Türkiye'de bir ilki Kazanbelnet'i hayata geçirdik. İnternet erişim lisansına sahip tek belediye olma vasfını muhafaza ediyor Kahramakazan Belediyesi. Ve 2500 abonesi var tıpkı Türk Telekom gibi Süper Online gibi internet alt yapı hizmeti veriyor hem vatandaşlarımıza abonelik hizmeti veriyor. Bir önemli çalışmamız var. onunda altını özellikle çizmek istiyorum. Aslında bütçeler burada onaylanıyor ama keşke faaliyet raporları da Büyükşehir'in meclisine gelse, ilçe belediye başkanları da kendi faaliyetlerini sizlere tek tek arz etse. Çünkü bütçeyi siz onaylıyorsunuz nihai olarak. Peki bu parayı belediye başkanları 1 yılda nereye kullandı , bu ilçe meclisinde konuşuluyor ama keşke Büyükşehir'in meclisinde de konuşulsa. Büyükşehir Belediye meclis üyelerimizde burada, ilçe belediye başkanlarının bu onaylanan bütçeyi nereye harcadıklarını tek tek sorabilseler. 2021 yılında da Kahramankazan Belediyesi ne kredi kullanmıştır ne de herhangi bir borçlanmaya gitmiştir. Bu anlayışla bize tanımladığınız 160 milyonluk bütçe başta Kahramankazan ilçemize ve Ankaramıza hayırlı uğurlu olsun. Grubu bulunan tüm partilerimize şükranlarımı sunuyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1123005/cubuk-elmadag-haymana-kahramankazanin-butceleri-onaylandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.