Ertan Işık'tan Mamak Belediyesinin bütçesiyle ilgili eleştiriler

CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık​, Mamak Belediyesinin bütçesine ilişkin Meclis'te dikkat çeken eleştiriler yöneltti.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2021, Çarşamba - 00:14
Ertan Işık'tan Mamak Belediyesinin bütçesiyle ilgili eleştiriler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık, Mamak  Belediyesinin bütçesiyle ilgili yaptığı araştırmaların ayrıntılarını Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde paylaştı.

Ertan Işık, Mamak Belediyesi bütçesinde 2018 yılından itibaren bir gerileme olduğunu belirtirken şunları söyledi;

AK Parti Grup Başkanvekili olan sayın Murat Köse geldi burada başöğretmen edasıyla bize bütçe dersi verdi, vermeye çalıştı. Şimdi bende buna istinaden baktım Mamak Belediyesinin bütçesinde neler olmuş. 

Mamak Belediyesinin 2019 yılı bütçe ve faaliyet gerçekleşmeleri geçmiş dönem ile karşılaştırıldığında sayın başkanın Mamak içi çok iyi bir projeksiyon sergileyemediği açık bir şekilde görülecektir. 

Belediye yönetimi sabit ve zorunlu hizmetleri bile yürütmekte zorlanmakta. İlçe belediyesinin yapma yükümlülüğünde olan talepler, bakanlıktan talep edilmektedir. Mamak ilçesine neler yapıldı derseniz, hiçbir şey yapılmadığını elinize kitapçığı alın orada çok açık bir şekilde göreceksiniz. O faaliyet kitapları sizin hazırladığınız faaliyet kitapları. Gündem konumuz 2022 yılı bütçesi olduğundan bu bütçeyi konuşurken geçmiş dönem bütçe sonuçları bize yol gösterici olacaktır. 

"Nasıl bir belediye yönetiyorsunuz"

2018 yılında Mamak bütçesi yüzde 42.45 büyürken, 2019 yılında bütçenin büyüme oranı 2.687, 2020 yılında ise bütçe geçen yılki bütçeye göre -4.01 oranında küçülmüştür. Bu demektir ki 2019 ve 2020 yılındaki Mamak bütçesi 2018 yıllarında benzer hizmetlerle yönetilmiş ilçenin son 2-3 yılı sabit kalmış, doğru bir perspektif çizilememiştir. 2022 yılı bütçesine baktığımızda geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine bütçe aşırı şişirilmiş, son iki yılın bütçesinin gerçekleşme oranı yüzde 70 seviyesinde kalmasında rağmen bu yılda 640 milyon gelir ve gider bütçesi sunulmuştur. Önümüzdeki yıl göreceksiniz bu bütçe gerçekleşmesi, buradan ön görüyorum. Siz işin içinde bunu öngöremiyorsanız nasıl bir belediye yönetiyorsunuz anlamış değilim.

"Bizim ödediğimiz bedelin zekatını bile veremezsiniz"

Helalleşme tartışmalarına da değinen Işık "Kedi, ciğer muhabbeti bizleri ne kadar alışkanlık haline getirmiş. Size kedileri göstereceğim. Allah'a hamdolsun kediler, büyükşehir muhtarlığından gittiler. Ondan çok rahat bir şekilde emin olabilirsiniz. Sadece sizin fen işlerinde hani diyorsunuz ya, buraya geliyor bazı arkadaşlar, ideolojik söylemlerde bulunuyor. Kimi diyor ki, Bulgaristan'da bir ay yattım. Diğeri şu cezaevinde 7 ay yattım. Eğer siz bunu test etmeye kalkarsanız, bizim yaptığımız, bizim ödediğimiz bedelin zekatını bile veremezsiniz. Bundan emin olun. Yarın rahmet-i rahmana kavuştuğumuz zaman kime oy verdin diye sormayacaklar. Yetim malı yedin mi ? Haram yedin mi ? Belediyenin parsel parsel parsellerini dün ki muhtedirlere peşkeş çektin mi ? dün ki o muhtedirler bugün Silivri'de yatıyorlar. Buraya gelip, burada muhti gibi Ayasofya'nın imamı gibi konuşup, eylemlerinizin de çok daha ters oranda olduğunu da biz biliyoruz.  Hiç bundan endişe etmeyin.Bizim ne konuşacağımızı da siz oradan tayin etmeyin." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1134828/ertan-isiktan-mamak-belediyesinin-butcesiyle-ilgili-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.