Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Yenimahalle’de anıldı

Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda ozan Ali Kızıltuğ, türkülerle anıldı.
Ankara Masası
|
13 Aralık 2021, Pazartesi - 11:18
Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Yenimahalle’de anıldı

Eserleriyle gönüllere taht kuran büyük ozan Ali Kızıltuğ, Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla ölümünün 4’üncü yılında anıldı.

Ahmet Gökçe’nin sunuculuğunu üstlendiği anma gecesine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Yaşar Neslihanoğlu, Kızıltuğ ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Ali Kızıltuğ’un büyük zorluklar içerisinde geçen hayat öyküsünün ve müzik yaşamının anlatıldığı belgesel sunumuyla başlayan anma programında, Kızıltuğ’un birbirinden değerli eserleri, Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrası sanatçıları Tolga Kaya, Serdar Şimşek ve Evren Çelik ile Mustafa Özaslan, Mustafa Kızıltuğ, Erdal Beyazgül, Uygar Erdoğan ve Sevil Katran tarafından seslendirildi.

"Yenimahalle’de sanata ve sanatçıya değer veriyoruz"

Büyük usta Ali Kızıltuğ’un anma programına ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ali Kızıltuğ Divriği’nin Mursal Köyü’nde doğmuş, çocukluğu yokluk ve yoksulluk içinde geçmiş büyük bir halk ozanımızdır. Müzik dünyasına kazandırdığı binlerce eseri olan Kızıltuğ’un şiirleri bugüne kadar sayısız sanatçı tarafından seslendirildi. Böylesine büyük bir halk ozanını ölümünün 4’üncü yılında Yenimahalle’de anmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Belediye başkanı olduğu ilk günden bu yana sanata ve sanatçıya değer verdiğini belirterek sözlerini sürdüren Yaşar, “Bu kültür merkezlerini de ozanlarımızı, şairlerimizi, yazarlarımızı halkımız tanısın ve kültürümüz gelecek nesillere birlik içerisinde aktarılsın düşüncesiyle yaptık." dedi.

"Ozanlarımıza hayattayken sahip çıkalım"

Ozanların sağlıklarında yeteri kadar değer görmediğini ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, "Onlara hayattayken sahip çıkalım. Ben elimden geldiğince halk ve sanat müziğine, tiyatroya destek olmaya çalışıyorum. Çünkü bu tür değerlerimiz sayesinde milletçe kucaklaşabiliriz." diye konuştu.

Türkülerin dini ve mezhebi olmadığını da ifade eden Başkan Yaşar, şu ifadelere yer verdi: "Türk milletinin ortak malıdır. Öyleyse ozanlarımız da hepimizin ortak değeridir. Umuyorum ve diliyorum ki Kızıltuğ ve diğer ozanlarımız gelecek yüzyıllarda milletimizin ortak değeri olarak yaşasın."

Başkan Yaşar’a Kızıltuğ’un sazı hediye edildi

Müzik dinletisinin sonunda anma programına katılan sanatçılara tek tek plaket takdim eden Fethi Yaşar’a Halk Ozanı Ali Kızıltuğ’un oğlu Mustafa Kızıltuğ tarafından Ali Kızıltuğ’un onlarca esere can verdiği sazı hediye edildi.

 Anma programı dolayısıyla duygu dolu anlar yaşadığını belirten Mustafa Kızıltuğ, “Programa katılarak büyük ozanın şarkılarını seslendiren sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı bir günde bizlere ev sahipliği yapan Fethi Başkanımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1172805/halk-ozani-ali-kiziltug-yenimahallede-anildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.