Karadeniz'deki keşif için parola kullanılmış

Kıbrıs Barış Harekatı'nda belirlenen "Ayşe tatile çıksın"a benzer bir parolanın Karadeniz'deki gaz keşfi sırasında kullanıldığı ortaya çıktı.
Ankara Masası
|
31 Ağustos 2020, Pazartesi - 08:58
Karadeniz'deki keşif için parola kullanılmış
Fatih sondaj gemisi 20 Temmuz 2020'de başladığı Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metroküp doğalgaz rezervi buldu. Ülkede büyük yankı uyandıran keşif, Türkiye'nin doğalgazda uluslararası oyuncu olmasının ilk adımı şeklinde değerlendirildi. Söz konusu gelişmenin "müjde" olarak açıklamasından önce güvenlik gerekçesi ile parola kullanıldığı ortaya çıktı.
Milliyet gazetesinden Didem Özel Tümer'in köşe yazısına göre, parolanın ortaya çıkma hikayesi şu şekilde: Sondaj hızla sürerken, bir gece saat üç civarında TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar’a gaza ulaşıldığı haberini verir.Aynı zamanda TPAO Yönetim Kurulu Üyesi de olan Bayraktar’ın gecenin o saatinde çalan telefonu biraz da gergin bir şekilde açtığı söyleniyor. Çünkü ısrarla çalan telefon Bayraktar’ın henüz dört aylık kızı Zeynep’in uyuduğu odadaymış. Bakan Yardımcısı telefonu açmış, keşif haberini sindirmeye çalışırken fonda ağlayan Zeynep bebek varmış. Bayraktar’ın ağzından çıkan “Zeynep uyandı” sözleri daha sonrasında asıl stresli sürecin, dar bir kadro arasındaki parolası haline gelmiş.
Köşe yazısının tamamı için tıklayınız
http://www.ankaramasasi.com/haber/122066/karadenizdeki-kesif-icin-parola-kullanilmis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.