Almanya ve Fransa'dan Türkiye'ye tehdit

Doğu Akdeniz krizinde Yunanistan'a destek veren Almanya ve Fransa'nın dışişleri bakanları Türkiye yönelik küstah bir tehditte bulunarak "Maksimum sertliği göstermeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
31 Ağustos 2020, Pazartesi - 18:18
Almanya ve Fransa'dan Türkiye'ye tehdit

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz krizi devam ederken, Avrupa Birliği’nden diyalog çağrısı geldi.

Dikkat çeken çağrının ardından Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Fransa'nın başkenti Paris'te Avrupa'da görev yapan Fransız büyükelçilerine yaptıkları açıklamalarda Türkiye’ye yönelik yaptırım tehdidinde bulundular.

“Maksimum sertliği göstermeye kararlıyız”

Fransız Bakan Jean-Yves Le Drian, Türkiye’ye yönelik maksimum sertlikte yaptırımlara hazır olduklarını söylerken, "Avrupa, Türkiye'nin saldırgan politikasıyla yüzleşmek için ortak hareket etmeli. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye bir devletin, denizcilik alanını ihlal eden pozisyonu kesinlikle kabul edilemez. AB diyaloğa hazır, ancak, gerekirse Türkiye'ye yaptırımlar dahil olmak üzere maksimum sertliği göstermeye kararlı" ifadelerini kullandı.

“Tek yol diyalog”

Alman Bakan ise "Yunanistan'ın egemenliğini savunacağız"  ifadelerini kullandığı açıklamasında “Akdeniz'deki krizden çıkmanın tek yolu diyalog. Akdeniz'in istikrarsızlaşmasını kabul etmiyoruz. Yunanistan'ın egemenliğini savunacağız” diye konuştu.

AB’den tansiyonu düşürme çağrısı

Öte yandan Avrupa Birliği ise, bölgede tansiyonun düşürülmesi için Yunanistan'a diyalog çağrısı yaptı. AB'den yapılan açıklamada, "Tansiyonu yükseltecek tek taraflı eylemler yerine Türkiye ile diyaloğa ihtiyaç var" ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/123983/almanya-ve-fransadan-turkiyeye-tehdit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.