Son seçim anketinde dikkat çeken sonuçlar

İstanbul Ekonomi Araştırma yayımladığı Türkiye Raporu'nda Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu sağlayamadığı görüldü. Raporda en güvenilmeyen kamu kurumu ise Merkez Bankası oldu.
Ankara Masası
|
22 Ocak 2022, Cumartesi - 11:14
Son seçim anketinde dikkat çeken sonuçlar

İstanbul Ekonomi Araştırma, siyasetten ekonomiye ülkedeki gelişmeleri değerlendirdiği ocak ayı Türkiye Raporu’nu yayımladı.

Raporda yurttaşların kamu kurumlarına olan güvenleri ölçüldü. 

En az güvenilen kurum Merkez Bankası

En az güvenilen kurumun Merkez Bankası oldu. Raporda, “Merkez Bankası en az güven duyulan kurum, ancak bu kuruma güven duyanların oranı da 3 puan yükseldi. Aralık ayındaki faiz düşürme kararının ardından dolar kurunda gözlenen ani yükselişin kur korumalı mevduat duyurusu ve müdahaleler ile kontrol altına alınması, bu kuruma ve diğer kurumlara güvende gözlemlenen sınırlı iyileşmenin arkasındaki neden olabilir” ifadelerine yer verildi.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise ikinci oldu.

Partilerin oy oranları

“Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” anketinin sonucunda kararsızlar dağıtıldığında AK Parti'nin yüzde 32, CHP’nin yüzde 25, İYİ Parti’nin yüzde 15, HDP’nin yüzde 9 ve MHP’nin yüzde 8.5 oy aldığı aktarıldı. Böylece Cumhur İttifakı’nın yüzde 50+1 çoğunluğunu sağlayamadığı görüldü.

Erdoğan'a en yakın Mansur Yavaş

Erdoğan’ın oy oranı, “bu pazar seçim yapılsa yüzde 37,5 - 40 arasında” olduğu aktarılan raporda, “Erdoğan’ın muhtemel rakiplerinin oy oranları ise daha geniş bir aralıkta değişiyor. Erdoğan’a rakip oldukları durumda, en düşük oy oranına Kemal Kılıçdaroğlu, en yüksek oy oranına ise Mansur Yavaş ulaşıyor” değerlendirmesi yapıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1255394/son-secim-anketinde-dikkat-ceken-sonuclar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.