Mamaklı öğrenciler geri dönüşüm konusunda bilinçlendirildi

Mamak Belediyesine ait Ankara'nın ilk 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi'nde öğrenciler için geri dönüşüm farkındalığı konusunda eğitim verildi.
Ecem Çetin
|
28 Ocak 2022, Cuma - 11:16
Mamaklı öğrenciler geri dönüşüm konusunda bilinçlendirildi

Mamak Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan  Ankara'nın ilk 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde  öğrencilere atıklar tanıtılarak geri dönüşüm hakkında sunum yapıldı.

Çevre kirliliğini önlemek, geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye yeniden kazandırmak ve farkındalık yaratmak adına gerçekleştirilen sunumda, Özel Sınav Koleji öğrencileri kağıttan metale, camdan plastiğe kadar evlerinden getirdikleri atık maddeleri atık kumbaralarına attılar. 

Eğitim sonrasında atık maddelerin geri dönüşüme kazandırılmasındaki faydalarını yerinde öğrenen öğrenciler, verilen eğitimin farkındalık yarattığını ve kendilerine bu imkanı sağlayan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye teşekkürlerini ilettiler.

" Çevreyi korumak bir seçenek değil, mecburiyetimizdir" 

Çocuklara verdikleri eğitimle, tekrar değerlendirilebilir atıkları geri dönüştürerek doğal kaynaklarımızı tüketmeden yeni ürünler elde etmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Köse, "Kullanılarak atılan ürünleri çöp olarak görmüyor, onları geri dönüşüme kazandırmayı hedefliyoruz. Vermiş olduğumuz eğitimle öğrencilerimize geri dönüşüm kapsamında farkındalık yaratıyoruz. Çevreyi korumak, bir seçenek değil, mecburiyetimizdir. Mamak Belediyesi olarak doğaya ve yeşile saygılı çevre anlayışıyla yeni çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1266055/mamakli-ogrenciler-geri-donusum-konusunda-bilinclendirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.