Adalet Bakanı Gül: Bayram sonrası normalleşme başlıyor

Ankara Masası
|
12 Mayıs 2020, Salı - 15:28
Adalet Bakanı Gül: Bayram sonrası normalleşme başlıyor

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yargıdaki koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Ramazan Bayramı sonrasına işaret eden Gül, "Bilim Kurulu'nun önerileri ile normalleşme adımları atılacak." dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yargıdaki önlemler ve normalleşme takvimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin tüm dünyanın gıpta ile izlediği bir süreç yönetimi gösterdiğini belirten Gül, "Hukukta özgürlükleri kısıtlamanın orantılılık, gereklilik gibi konuların ne kadar doğru olduğunu görmekteyiz. Artık 'Yeni normal' var" diye konuştu.

Adliyeler, ceza infaz kurumları ve noterlikler için bir yol haritası çizildiğini, noterler ve adli tıp çalışanlarının normal düzene geçtiğini ifade eden Bakan, bayramdan sonra tüm uygulamaların yumuşatılacağını belirterek "Planlarımız hazırdır. Netleştiğinde paylaşılacaktır. Bilim Kurulu'nun önerileri ile normalleşme adımları atılacak" dedi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU

Gül sözlerine şöyle devam etti:

"Milletimize taahhüt ettiğimiz tüm reformları hayata geçirmek için gayret göstermekteyiz. Yaptığımız ve yapmaya çalıştığımız tüm çalışmalar hukukun üstünlüğüne dayanarak, vatandaş odaklı çözüm üretmek içindir. Hukuk devleti kelimesinin işlevselliğini kazanması için her türlü görüşe açık olduğumuzun bilinmesini isteriz. Yüksek mahkemeleri hak duygusunun en yüksek temsilidir. Hukuk devleti idarenin tüm eylemlerinde ölçülü olması demektir"

Adalet Bakanı mahkumlar tarafından 12 Mart'tan itibaren 7 milyon maske ve 900 bin tulum üretildiğini de sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/13073/adalet-bakani-gul-bayram-sonrasi-normallesme-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.