İbrahim Çanakçı: Masadan kalkmanın bedeli olur

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, 6'lı masadan kalkan partinin bir bedel ödeyeceğini ifade ederken "Kuru bir anayasa değişikliğinden ibaret değil bu çalışma. Dolayısıyla herkesin nihai noktayı göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekiyor." dedi.
Ankara Masası
|
08 Mart 2022, Salı - 12:33
İbrahim Çanakçı: Masadan kalkmanın bedeli olur

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Çanakçı, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorunlarını yanıtladı.

Çanakçı, 6 muhalefet partisinin üzerinde çalıştığı Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e ilişkin "eskiye dönüş" söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yeni sistemle Cumhurbaşkanlığı seçimden, yürütmeye yönelik, seçim barajından TBMM'nin işleyişine kadar önemli adımların atılacağını vurgulayan Çanakçı "Yeni sistem değişiklik projesidir." dedi.

İttifakın 2 amacı

6'lı ittifakın iki amacının olduğunun belirten Çanakçı bunları şu şekilde açıkladı;

-Meclis’te maksimum çoğunluğu yakalayabilmek.

-İlk turda net bir şekilde kazanacak şekilde hareket etmek

"Bu yarının Türkiye'sini inşa etme projesi"

"6'lı masadan kalkmanın siyasi bedeli olur mu?" sorusuna Çanakçı "Bu masayı dağıtmanın bedeli elbette olur. Deva Partisi olarak samimiyetle tutarlı bir şekilde liderlerin 12 Şubat’ta hazırlamış olduğu o ana çerçeveye uygun çalışmaları kendi içimizde yapıyoruz. Bu çalışmaların bir kısmı da 2’li 3’lü çoklu bazda ilerliyor, bir kısmı lider düzeyinde ele alınacak. Bir kısmı belki 6’lı teknik düzeyde ele alınacak. Biz bu çalışmaları samimi ve düzenli bir şekilde yürütüyoruz. Herkesin de bu çerçevede hareket ettiğini görüyoruz. Bu yarının Türkiyesi’ni inşa etme projesi. Kuru bir anayasa değişikliğinden ibaret değil bu çalışma. Dolayısıyla herkesin nihai noktayı göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekiyor." ifadelerini kulladı.

"Sandıkta sonuçlarına katlanmak zorunda"

Çanakçı, "Cumhur İttifakı'na geçiş olur mu?" sorusuna ise;

Tablo ortada sebepleri de ortada kök sebepleri de ortada. Türkiye’yi böylesine ekonomik , siyasi krizler ve bunalımla karşı karşıya bırakmış bir yönetim sistemini, yönetim anlayışını savunan, bunun daha kökleştirme çabası içinde olan bir ittifakla bir partiyle kim birlikte hareket ederse sandıkta sonuçlarına katlanmak zorunda kalır. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1349891/ibrahim-canakci-masadan-kalkmanin-bedeli-olur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.