TBMM Sağlık Komisyonunda, sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin kanun teklifi görüşüldü

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, tali komisyon olarak ele alınan kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.
Samet Dirican
|
23 Mart 2022, Çarşamba - 07:26
TBMM Sağlık Komisyonunda, sağlık çalışanlarının özlük haklarına ilişkin kanun teklifi görüşüldü

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Recep Akdağ başkanlığında toplanan komisyon, Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni tali komisyon olarak ele aldı.

Şiddete karşı sıfır tolerans ilkesi çerçevesinde bütün kurum ve kuruluşların mücadele ettiğini, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirten Akdağ, özellikle kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğunu vurguladı.

Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için hayata geçirilen tedbirlere ilişkin bilgi veren Akdağ, "Her türlü tedbir alınmasına rağmen ne yazık ki sağlıkta şiddet vakaları tamamen sona ermemiştir, bu sağlık hizmetlerinin geleceğini de olumsuz etkileyen bir durumdur. Bu kanunun da bu meseleye bir katkı verilmesi amacıyla getirildiği kanaatindeyim." dedi.

Akdağ'ın konuşmasının ardından usul tartışması yaşandı. Daha sonra komisyonda teklifin tümü ile 7, 9, 13, 14, 15 maddeleri üzerine görüşülmesi oylanarak kabul edildi.

Teklif sahibi olarak komisyona bilgi veren AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, kadına yönelik şiddetin engellenmesinin, başta devletler olmak üzere tüm toplumların ortak vazifesi olduğunu belirtti.

Uluslararası ve ulusal düzeyde alınan tedbirlere rağmen kadına yönelik şiddetin varlığını devam ettirdiğini dile getiren Çam, "Pozitif ayrımcılığın benimsenmesi, kadınların hak kazanımlarının hızlanması, kadının toplumsal statüsünün güçlenmesi ve görünürlük kazanmaları, kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi amacıyla pek çok düzenleme yaptık." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1378896/tbmm-saglik-komisyonunda-saglik-calisanlarinin-ozluk-haklarina-iliskin-kanun-teklifi-gorusuldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.