Hakan Han Özcan'dan ASKİ iddiası

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, CHP yönetimine yönelik "ASKİ’nin personel sınavında adam 90 puan almış, sözlü puanda 43 puan veriyorlar çünkü kendi adamları değil, 66 puandan eliyorlar" dedi.
Zeliha Demirci
|
29 Mart 2022, Salı - 23:29
Hakan Han Özcan'dan ASKİ iddiası

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, TİVİ 6 ekranlarında yayınlanan Muharrem Soğuksu ile Tarafsız Masa programına konuk oldu. Programda önemli açıklamalarda bulunan Özcan,  Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB), seçimden sonra 3 bin eleman çıkarıp 11 bin eleman aldığı iddiasını yineleyerek, "Vatandaşımızın takdirine bırakıyorum" dedi.

"Bir de ASKİ’de yaşananlar var. Orada olanlar facia…" diyen Özcan, " Mansur Yavaş’ın ASKİ Genel Müdürüne sözü geçmez. Bir daire başkanı 4-5 defa değişiyor. Halk Ekmek Genel Müdürü de 7. kişi. ASKİ Genel Müdürü Kemal Kılıçdaroğlu’nun atadığı bir adam Mansur Yavaş’ı dinlemiyor." açıklamasında bulundu. 

ASKİ sınavlarında torpil yapıldığını iddia eden ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik konuşan Özcan, "Kılıçdaroğlu, Ankara’da diyor ki ben ‘MEB’e gideceğim, TÜİK’e gideceğim’, ‘Ben geliyorum’ falan diyor. Oraya buraya gideceğine önce kendi kapısının önüne, belediyelerine baksın. Kılıçdaroğlu, ‘MEB’e torpilli adam alıyorlar’ diyor abartıyor ya, alın buyurun ASKİ’nin personel sınavı. Adam 90 puan almış, sözlü puanda da 43 puan veriyor çünkü kendi adamı değil, 66 puandan eliyor. Buradaki isimlerin hepsi öyle." ifadelerini kullandı.

ABB'nin personeli işten çıkarmakla tehdit ettiğini öne süren Özcani "Bunlar bize taş atıyorlar ama kendilerinin etrafı camekan. Kılıçdaroğlu, ‘İşçilere asgari ücret çok az daha yüksek verin’ diyordu. Kendi belediyelerinizde versenize. ABB’de personellere, biz asgari ücretin yarısından fazlasını ek destek olarak veriyorduk. Şimdi o destekleri baskı yaparak, bir belge alıp 200- 300 TL’ye düşürdüler. ANFA’da  bir personel 7-8 bin alacakken şu anda asgarinin üzerine 300 fark alıyor. Yoksa ocak ayında imzalatıyor belgeyi. Kış gününde işsiz kalmaktan korkuyor insanlar. Buradan da feragat ediyor." dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker'in Ankara Masası yayınındaki açıklamalarına da atıfta bulunan Özcan şunları kaydetti:

"3 bin eleman çıkartıldı dediğim zaman Adnan Bey yayına çıktı inkar etti, ertesi gün Meclis’te CHP Grup Başkanvekili benim dediğimi onayladı. Bunlar gerçeği gizlerler, sizi suçlarlar. Kılıçdaroğlu mutfaktan canlı yayın yapıyordu, en son İstanbul’da 100 bin TL’lik oda da çekim yaptı. Kendi gençlik kolları patlattı. Bizim yaptığımız bir şey yok kendileri çıkarıyor ortaya."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1392579/hakan-han-ozcandan-aski-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.