Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Okan Özgür Özturan'dan denetim çağrısı

Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Okan Özgür Özturan, Türkiye'nin sağlık turizminde çok iyi bir noktada olduğunu ancak bakanlığın denetimler konusunda yetersiz kaldığını belirtti. Özturan, "Bakanlık bizi denetlemeye geliyor ve geldiklerinde sordukları hep kağıt, evrak işleri. Sterilizasyon, ürün denetimiyle gelen bir bakanlık yok maalesef." dedi.
Büşra Bayrak
|
10 Nisan 2022, Pazar - 17:44
Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Okan Özgür Özturan'dan denetim çağrısı

Dila Erdem’in sunduğu Ankara Masası Yaşam programına konuk olan Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Okan Özgür Özturan, estetiğe dair merak edilen soruları yanıtladı.

Türkiye'nin tıp cenneti olduğunu dile getiren Özturan, sağlık alt yapısının çok iyi ancak bakanlık denetimlerinin estetik sektörü için yetersiz olduğunu belirtti. 

Özturan, "Ülkede ciddi bir estetik sektörü var. Bu sektörü de maalesef bakanlık istediğimiz gibi denetleyemiyor. Şuanda ülkede merdiven altı dediğimiz estetik yerleri çok fazla var. Son dönemde lazer epilasyon mesela sadece doktor kontrolünde yapılabilir diye bakanlık en sonunda bir karar aldı. 20 küsür senedir Türkiye’de lazer epilasyon yapılıyor, 20 senenin sonunda lazer epilasyon doktor kontrolüne geçebildi. Türkiye’de artık bir işlem yapıldığında işlemi uygulayan estetiysen olsa dahi sorumluluk doktora verilecek." diye konuştu. 

Estetik sektörünün en büyük probleminin denetimsizlik olduğunu vurgulayan Op. Dr. Okan Özgür Özturan," Mesela gençlik aşısı için o kadar çok ürün var ki inanamazsınız. Bunların kesinlikle bir plastik cerrah, dermatolog en azından bir doktor kontrolünde olması lazım. Hem bu işlemlerin sorumluluğunu alabilecek hem de yapılan işlemin bilimsel yönünü anlatabilecek biri olmalı. Şuanda estetik sektörünün en büyük problemidir bu. İşlemlerin doktor kontrolünde yapılması lazım." dedi.

"Denetimlerin düzelmesi, değiştirilmesi lazım"

Türkiye'nin sağlık turizminde çok iyi bir noktada olduğunu aktaran Özturan, bakanlıklara çağrıda bulunarak, "Türkiye şuanda bir tıp cenneti. Türkiye’nin sağlık alt yapısı çok iyi gelişmiş durumda. Türkiye’nin bu alt yapısının etkin şekilde kullanılabilmesi için muhakkak bakanlığın bir denetim getirmesi lazım. Maalesef bu konuda bakanlık biraz geç kalıyor. Tabi ki kendilerine göre bir şeyleri vardır mutlaka ama bizi denetlemeye geliyor ve geldiklerinde sordukları hep kağıt, evrak işleri. Mesela beni neden tıbbi olarak denetlemiyor? Senin sterilizasyon durumun ne, gel bir bak bakalım ben klinikte nasıl bir sterilizasyon yapıyorum. Hangi ürünleri kullanıyorsun, ürünleri nerede saklıyorsun, hastayı nerede muayene ediyorsun, temizlik durumun nedir, buraları ne ile temizliyorsun bunları sor bana. Gerçekten bunlarla gelen bir bakanlık yok maalesef. Geliyorlar şu defter, bu defter, o imza vs tek sorulanlar bunlar. Denetimlerin düzelmesi, değiştirilmesi lazım." ifadelerini kullandı. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1420813/plastik-cerrahi-uzmani-op-dr-okan-ozgur-ozturandan-denetim-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.