Kurtuluş Kara: Zam istemiyoruz

TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, özel halk otobüslerinin kontak kapatmalarına ilişkin ABB önünde yaptığı açıklamalarda, zam değil sübvanse istediklerini söyledi.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2022, Salı - 14:57
Kurtuluş Kara: Zam istemiyoruz

Ankara'da özel halk otobüsleri yakıt fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle maliyetlerini karşılayamadıklarını belirterek bir kez daha kontak kapattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) önüne gelen otobüs şoförleri sorunlarının çözülmesini talep etti.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara yaptığı açıklamalarda Sincan, Eryaman gibi 5 bölge 5 hatta Kızılay seferlerinin başladığını belirterek bunun ek mazot maliyeti getirdiğini belirtti. 18 kalemde ücretsiz yolcu taşıdıklarının altını çizdi.

Kara, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve 4 grup başkanvekilinin onayı ile günlük verilen 800 TL gelir desteğinin ise zararlarını karşılamadığını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin otobüsleri kiralayarak sorunu ortadan kaldırdığını belirten Kara, Ankara'da da böyle bir adım atılabileceğine vurgu yaptı.

"Zam değil sübvanse istiyoruz"

"Ankara halkını mağdur etmek bize yakışmaz" diyen Karar " Biz zam istemiyoruz. Biz EGO'nun sübvanse edildiği gibi halk otobüslerinin de edilmesini istiyoruz. Biz başka bir şey istemiyoruz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1423625/kurtulus-kara-zam-istemiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.