Serhan Yücel: Ortaya bir ilke kondu

Demokrat Parti Genel Sekreteri Doç. Dr. Serhan Yücel, Genel Başkan Gültekin Uysal'ın Cumhurbaşkanı adayı kriterlerini paylaşmasıyla başlayan tartışmalara ilişkin "İsim bazında tartışmadan önce ilkelerin konması gerekiyordu" dedi. Yücel, paylaşımlara ilişkin Gelecek ve Deva partilerinden herhangi bir tepki gelmediğini söyledi.
Ankara Masası
|
14 Nisan 2022, Perşembe - 13:15
Serhan Yücel: Ortaya bir ilke kondu

Demokrat Parti Genel Sekreteri Doç. Dr. Serhan Yücel , Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Yücel,  Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın Cumhurbaşkanı adayı kriterleri arasında yer alan "20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak" maddesi üzerinden çıkan tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Atik'in " Uysal 6’lı masadaki isimleri düşünmedi mi?" sorusu üzerine Yücel "Bu 20 yılın getirdiği bize bakış açısı değişikliği. Kurumlara güçlendirmek gerekirken, olayları konuşmaya başladık. Şimdi de kişileri konuşmaya başladık" dedi.

Tartışmalara ilişkin Yücel "Bu ilkelere karşı çıkmak mı istiyor birileri? Veya bu ilkelerden yola çıkarak milletimiz tarafından büyük bir mutlulukla karşılanan 6’lı masanın oluşturduğu, uzlaşma kültürünün tekrar Türk siyasetine kazandırılma özelliğine mi karşı çıkıyorlar?" diye konuştu.

"20 yılın erozyonunun telafi edecek bir yönetimle karşılaşacaklarının farkındalar"

Bu tweeti tartışmaya açarak Millet İttifakı'na nifak sokmaya çalışıldığını ifade eden Yücel "Yani 20 yılda öyle kötü bir noktaya gelmişiz ki, bir olayı ilkeler, kurallar, kurumlar üzerinden anlatmaya kalktığınız anda ‘Adayınız kim’ diyorlar. Önce ilkelerin konması gerekiyor. Çünkü böyle bir alışkanlıkları var. Kendileri tek adam rejimine alıştıkları için böyle devam edeceğini zannediyorlar. 20 yılın erozyonunun telafi edecek bir yönetimle  karşılaşacaklarının farkındalar. Onun için buraya nifak sokmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

"Deva ve Gelecek'ten tepki gelmedi"

Yücel, Uysal'ın tweetlerini "Adayınız kim, şunu mu kastetti, bunu mu kastetti" söylemlerine çekmenin konuyu bağlamından koparacağını belirtti.

Paylaşımlarda isim vurgusu olmadığını ifade eden Yücel " Soru ilkelere karşı çıkıyorlar mı çıkmıyorlar mı?" dedi. İsimin açıklanabilmesi için seçim kararının alınması gerektiğine vurgu yaptı.

Gelecek ve Deva Partisi'nden herhangi bir tepki gelmediğinin de altını çizen Yücel ittifaka nifak sokmaya yönelik paylaşımların olduğunu aktardı.

Uysal'ın 3 kriteri

Gültekin Uysal şu paylaşımda bulunmuştu;

“Türk milletinin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var”

*20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak.

*Seçilebilirlik.

*Seçim sonrası 20 yılda AKP tarafından ‘devr-i sabık' muamelesine maruz kalan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!

http://www.ankaramasasi.com/haber/1425933/serhan-yucel-ortaya-bir-ilke-kondu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.