Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turgut Özal’ı anma törenine katılıyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla anma törenine katılıyor.
Zeliha Demirci
|
17 Nisan 2022, Pazar - 12:26
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turgut Özal’ı anma törenine katılıyor

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bugün saat 14.30’da İstanbul İl Başkanlığının 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın vefatının 19. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul’daki Anıt Mezarında düzenleyecekleri anma törenine katılacak. Uysal daha sonra Bursa’ya geçerek Kültürpark içi Ender Çay Bahçesinde partisinin düzenlediği iftar programında Demokrat Partililer ve vatandaşlarla bir araya gelecek.

"Özal, büyük bir kalkınma hamlesinin 'yapıcı ruhu' olmuştu"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 19.yılı dolayısıyla bir de mesaj yayınladı. Uysal, mesajında şunları ifade etti:

"Türk Siyasal hareketinde 'makulun sesi' olmuş Demokrat geleneğin büyük temsilci ve liderlerinden, 8. Cumhurbaşkanımız, Anavatan Partisi Kurucu Genel Başkanı Turgut Özal 29 yıl önce bugün ahirete irtihal etti. Ekonominin en temel girdisinin demokrasi ve adalet olduğu bilinci ile büyük bir kalkınma hamlesinin "yapıcı ruhu" olmuştu.

Bugün vehimlerle sevk ve idare edilen ekonomi politikalarının yanlışlığını ispat edercesine verilere ve gerçekliğe dayalı biçimde politikalar tanzim etmiş, mirasçısı olduğu Demokrat geleneğin, Adalet Partisi ve Merhum Süleyman Demirel'in icraat çizgisini sürdürerek "büyüme" hedeflerini tutturmayı başarmıştı.

Turgut Özal, özellikle 12 Eylül darbesi sonrası milletimizin yaşadığı travmaları tamir etmek, devlet ile millet arasında ilişkiyi kuvvetlendirmek adına muazzam bir etmek sarf etmişti. Devletin millet için olduğu inancını tahkim etmişti.

Sahip olduğu yetkileri arttırmayı değil, ülkenin ekonomik ve siyasal sınırlarını, fikrin ve mülkiyetin sınırlarını, teşebbüsün, hak ve hürriyetlerin sınırlarını genişletmeyi dert etmişti. Yaşadığı hayat, fikirleri ve icraatları ile dünden bugüne bir cevaptı.

Temsilcisi olduğu geleneğin murisleri olarak minnet borcumuzu daim ifade ettiğimiz Turgut Özal'ı vefatının yıl dönümünde rahmetle ve bugün daha çok özlemle anıyoruz. Ruhu şad, makamı cennet olsun."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1430237/demokrat-parti-genel-baskani-gultekin-uysal-turgut-ozali-anma-torenine-katiliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.