Murat Ilıkan'dan ABB'ye çevre hassasiyeti üzerinden eleştiriler

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Ankara'nın göletlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekerek "İklim günlerinde, Dünya Çevre Günü'nde, Twitter'da hashtaglerle mesaj attığımız gün çevre hassasiyetinizi yerine getirmiyorsunuz" dedi. Ilıkan, Göksu göletinin bu yılda bakımsızlıktan renginin değiştiğini söyledi.
Ecem Çetin
|
29 Nisan 2022, Cuma - 14:34
Murat Ilıkan'dan ABB'ye çevre hassasiyeti üzerinden eleştiriler

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, çevre hassasiyeti üzerinden Büyükşehir Belediyesini eleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Göksu Göleti'yle ilgili yaptığı paylaşımların hatırlatılması üzerine Ilıkan, bölgede her sene aynı sorunların yaşandığını söyledi.

Ilıkan, Ankara'da kısıtlı sayıda gölet olduğunun altını çizerken bunlara özel hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"Bu yıl yine aynı renge dönüştüyse önlem alınmamış demektir"

ASKİ'nin gerekli çalışmaları yapmadığının göletin tekrar renginin değişmesiyle ortaya çıktığını ifade eden Ilıkan "Bazı bakteriler türemiş ve bunu tecrübe edinmişse artık, bu yıl aynı şeyi yaşamamamız gerekiyor. Bununla ilgili gerekli önlemi alması gereken kurum kuruluş Büyükşehir Belediyesi. Bu yıl yine aynı renge dönüştüyse önlem alınmamış demektir." dedi.

"Çevre hassasiyeti hashtanglerle sınırlı değil"

"İklim günlerinde, dünya çevre gününde, Twitter'da hashtaglerle mesaj attığımız gün çevre hassasiyetinizi yerine getirmiyorsunuz" diyen Ilıkan "Burada bir kavram karmaşası var zaten. O vatandaşın farkındalık işidir. Vatandaş da farkındalık yaratmak için o günlerde, hashtagle açılır, duyurulur, toplantı yapılır. Âmâ bunun sorumlusu vatandaş değildir. Görev hashtag ile sınırlı kalmaması gerekiyor. Orada farkındalığı üzerine alıp, ben bunu iş edindim deyip, ertesi gün itibariyle oradaki tedavi sürecine başlaması gerekiyor. Ama orada da öyle kalıyor, oda sadece paylaşımla sınırlı kalıyor." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1461927/murat-ilikandan-abbye-cevre-hassasiyeti-uzerinden-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.