Halil İbrahim Yılmaz: ''Kültür sanatın olduğu bir kentte bireyler olur''

Ankara Kent Konseyi Kale Çalışmaları Meclisi ve Eğitim Dostları Vakfı'nın düzenlediği "Milli Mücadele-Egemenlik-İstiklal Yolunda 100. Yıllar" programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Açılışta konuşan AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, ''Kentte kültür sanatı ne kadar ayağa kaldırırsak bu kentte bir tek aç kalmaz. Bu kentin dezavantajlı bölgelerine makarna göndermek zorunda kalmayız.'' dedi.
Ankara Masası
|
15 Mayıs 2022, Pazar - 10:33
Halil İbrahim Yılmaz: ''Kültür sanatın olduğu bir kentte bireyler olur''

Ankara Kent Konseyi Kale Çalışmaları Meclisi ve Eğitim Dostları Vakfı'nın düzenlediği "Milli Mücadele-Egemenlik-İstiklal Yolunda 100. Yıllar" programının açılışı gerçekleştirildi.

Atatürk'ün hayatına tanıklık eden son kişi olan Hanri Benazus'un Mustafa Kemal Atatürk Arşivinden yapılan fotoğraf sergisinin açılışının ardından, Suat Yıldırım Türk Musikisi Korosu değerli eserlerle bileşenlerimize unutulmayacak bir konser verdi.

Programın açılışında konuşan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Kent Konseyinin kurulduğu günden beri 100 yıllar üzerinden, kuruluş değerleri üzerinden bu toplumda kenetlenmeyi sağladığını belirtti. Kültür sanat ekonomisindeki her bir delikli kuruşun kar olduğunu belirten Yılmaz şunları söyledi;

''Bu kentte bir tek aç kalmaz''

''Kültür sanat ekonomisindeki her delikli kuruş kar. Yani ekonomimizin yüzde 72'sinin hizmet sektöründe olduğu bir ülkede kültür sanatla barışık bir dünya oluşturursak, bu kentteki 400 bin üniversite öğrencisi, 2 milyon üniversite mezunu, 50 bin doktoralı, 2 milyondan fazla kültür sanat hizmeti alan kişinin olduğu bir kentte işsizlik yüzde 27 olmaz.

Kentte kültür sanatı ne kadar ayağa kaldırırsak bu kentte bir tek aç kalmaz. Bu kentin dezavantajlı bölgelerine makarna göndermek zorunda kalmayız. Kültür sanatın olduğu bir kentte bireyler olur. İnsanlar ayağa kalkar özgür olurlar. Kula kulluk yapmazlar, efendileri olmaz. Herkes özgür olur.

Ankara Kent Konseyi nezdinde oluşan bu iklime çağrı yapan büyükşehir belediye başkanının bu konudaki iradesini, toplumun bütün kesimlerini kucaklamasını her türlü politik davranıştan daha değerli olduğunu, kentteki kamplaşmayı azaltmak, davranış bozukluğunu yok etmek, vasatın örgütlenmesinin önüne geçmek için liyakatin, ahlakın, iyi niyetin, kültür ve sanatın örgütlenmesinin çağrısını tekrar yapıyor hepinize saygılar sunuyorum.''

http://www.ankaramasasi.com/haber/1499800/halil-ibrahim-yilmaz-kultur-sanatin-oldugu-bir-kentte-bireyler-olur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.