ABB Meclisi'nde Eko İklim gerginliği

ABB Meclisi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker karşılıklı EKO İklim Zirvesi'yle ilgili açıklamalarda bulundu.
Ecem Çetin
|
16 Mayıs 2022, Pazartesi - 21:04
ABB Meclisi'nde Eko İklim gerginliği

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Mayıs ayı Toplantısı 5. Oturumu'nda AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, 30 – 31 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen EKO İklim Zirvesi'nin ardından başlayan tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Murat Köse, Eko İklim Zirvesi'ne ilişkin ellerine bir takım usulsüzlük yapıldığı bilgileri geldiğini aktarırken "Ankara Büyükşehir Belediyesi veya ilişkili olduğu şirketler, spor kulüpleri kaç milyon lira aktarılmıştır?  Basit bir soru bu. Bu soruya cevap verin. Hangi usulle aktarılmıştır? Diyoruz bir de. Buna da cevap verin. Üstelik burada ATO’daki Meclis üyesi Mustafa Galaycı’nın Gordion diye bir firma kurmuş, buraya şeffaf olmayan bir takım yöntemlerle, oraya bir takım ödemeler yapılmış. Ankara Büyükşehir Belediyesi de oraya mı para ödedi? Ödedi mi? Bunu soruyoruz." dedi.

"Halil İbrahim Yılmaz kime yanıt verdi"

Ankara Masası yayınına katılan Adnan Beker'in özel bir şirketin ATO’nun adını kullanarak EKO İklim Zirvesi düzenlediğini, Ticaret Bakanlığı müfettişlerini incelemeye çağırdığı hatırlatarak Köse "Mansur Yavaş’ın başdanışmanı Halil İbrahim Yılmaz engellilerle ilgili bir programda çıktı ve garip şeyler söyledi.  Suç işlemeyi ata sporu zanneden,  hırsızlığı, edepsizliği, iftirayı ata sporu zannedenlere cevap verdi. Kime verdi? Büyük bir ihtimalle İyi Parti Grup Başkanvekiline cevap verdi. Durup dururken niye söyledi bunları. Öyle zannediyorum;  ki İyi Parti grup başkanvekili buna cevap verir." şeklinde konuştu.

" Yavaş’ın resmi, gayri resmi hiçbir sponsorluğu yok"

Eko İklim Zirvesi'ni yapılış şekliyle eleştirdiğini aktaran Adnan Beker ise şunları söyledi;

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'dır. Başkan, Gürel Baran değil de, Halil İbrahim Yılmaz mı? Gürsel Baran AK Partili’dir. Sizin Meclis üyenizdir. Ankara Ticaret Odası, ne AK Parti’nin, ne MHP’nin, ne İYİ Parti’nin, ne CHP’nin. Ankara Ticaret Odası 160 bin esnafın odasıdır. Beni de oraya, benim komitemdeki esnaflar seçti. Oradaki 188 Meclis üyesinin odasıdır. Ben o gün sadece burada, önergeyi sormak için gittiğim de, bir organize şov ile karşılaştım. Sayın Edip Balcı’da çıktı, EKO İklimi savundu. Ben EKO İklim yanlış demiyorum. Yapılışı yanlış diyorum

Ankara Masası'nda yaptığı eleştirileri yinelediğinin altını çizen Beker, sponsor iddialarına ilişkin ise Mansur Yavaş'ın resmi, gayri resmi hiçbir sponsorluğu olmadığını söyledi.

"Dünyanın en şerefsiz en namussuz adamıdır"

Beker, sözlerini "25 senelik belediyemizde, bırak bu belediyeyi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin hiçbir biriminden iş alan, bu belediyeden iş takip eden adam dünyanın en şerefsiz en namussuz adamıdır kendi payıma söylüyorum" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1503977/abb-meclisinde-eko-iklim-gerginligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.