Almanya Federal Meclisi'nden yakıtı ucuzlatacak adım

Almanya'da Federal Meclisi yüksek seyreden enerji fiyatlarını düşürmek için toplandı Alınan kararla akaryakıtı ucuzlatacak yasa tasarısını onayladı.
Ankara Masası
|
20 Mayıs 2022, Cuma - 13:13
Almanya Federal Meclisi'nden yakıtı ucuzlatacak adım

Almanya'da enerji fiyatlarının artması sonrası  çözüm arayışına  giren hükümet Federal Meclis'te akaryakıtı ucuzlatacak yeni bir yasa tasarısı karar aldı.

Kararın meclis'ten geçmesiyle onaylanan tasarı kapsamında, benzinin litre başına 30 sent daha az vergilendirileceği açıklandı.

Üç ay süreyle uygulanacak

Uygulanacak değişiklik haziran, temmuz ve ağustos aylarını kapsayacak. Bu durum, dizelin litresine ise 14 sent daha az yansıyacak.

 Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’nden  Federal Meclisi Üyesi Johannes Steiniger, ortaya konulan enstrümanın doğru, ancak üç aylık sürenin “çok kısa” olduğunu söyledi.

Steiniger, tedbir paketinin sona ereceği ağustos sonunda akaryakıt fiyatlarının yeniden yükselmesinin beklendiğine dikkati çekti.

Hükümete maliyeti 3 milyar euro

Meclis’te itiraz olmadan alınan kararın, Berlin hükümetine yaklaşık 3 milyar euroya mal olmasının beklentiği notuna yer verildi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, enerjideki tabloya ilişkin, “Amacımız net, enerji konusunda Avrupa’nın egemenliğini artırmak ve iklim hedeflerimize birlikte ulaşmak istiyoruz.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1512324/almanya-federal-meclisinden-yakiti-ucuzlatacak-adim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.